Един луд лабрадор, едно любящо смейство и 400 страници, изпълнени със смях, сълзи и красиви емоции – това е романът „Марли и аз“.

Тоталният бестселър на Джон Гроган е истинска класика, не само за любителите на кучета, но и за ценителите на качествения хумор и добрата проза. Автобиографичната творба на американския автор проследява трогателната

история на най-лошото куче

с най-голямото сърце и се превръща във вдъхновение за създателите на едноименния филм с участието на Оуен Уилсън и Дженифър Анистън. А на 9 август издателство „Кръг“ пуска на пазара ново издание на любимата книга в превод на Красимира Христовска, с корица, оформена от талантливата дизайнерка Наталия Чайкина.

Джон и Джени са безгрижни влюбени младоженци, току-що започнали съвместния си живот в своята перфектна приказна къщичка в Южна Флорида. Но безоблачните дни бързо отминават, когато решават да увеличат семейството си първо с… кученце. Сладката пухкава топчица бързо се превръща в препускащ из дома им четиресет и

5-килограмов лабрадор ретривър,

неподлеждащ на възпитание. И скоро става ясно, че с Марли животът на младата двойка никога вече няма да бъде същият.

Див и непокорен, Марли унищожава всичко, което се изпречи на пътя му – събаря предмети и хора, има нюх за бели, страх от гръмотевици и се оказва единственото куче, изхвърлено от училището за послушание. Но едновременно с това любвеобилният домашен любимец е до стопаните си в най-тежките и най-щастливите моменти, винаги верен и готов да обича.

Джон Гроган – завършен и умел писател разказва историята на тринайсет години от живота си, поставяйки Марли в главната роля.

История за почти безкрайна любов и търпение.

Тринайсетте години, в които своенравното куче е част от семейство Гроган, са всъщност най-смисленият период от живота на Джон. Период, в който той създава своето голямо семейство и развива кариерата си, но и период, в който именно присъствието на Марли го учи кои всъщност са истински важните неща в живота. Написана изключително увлекателно, „Марли и аз“ поднася трудностите и радостите на действителността по лек и неангажиращ начин, гарнирани с голяма доза хумор и обаятелен стил.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара