Д-р Венета Павлова и съпругът й д-р Валентин Павлов са създатели на ЕО Дент – най-голямата верига дентални клиники в България, Акредитирана университетска база за специализация на лекари по дентална медицина. Тя е специалист естетична дентална медицина. Зам.-председател е на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) и член на Комисията по квалификация и акредитация към Български зъболекарски съюз (БЗС). Ежегодно специализира и участва в най-значимите световни дентални събития в Германия, Австрия, Англия, Италия, Франция, Белгия, Хърватия, Южна Корея.

Дентални клиники ЕО Дент са отличени с престижни национални, европейски и световни отличия сред които: „The Best Clinic” на Европейска бизнес асамблея и Международна диамантена награда за отличие в качеството.

На какво дължите успеха в професията си?

Нашата професия е много отговорна, но и творческа. Ние се грижим за здравата и красива усмивка, а всички знаем, че една усмивка прави чудеса. Работим във всички сфери на денталната медицина, като сме създали високо специализирани дентални клиники ЕО Дент с екипи от специалисти със съответната експертиза – eстетика, имплантология, хирургия, пародонтология, ортодонтия, детска дентална медицина, ендодонтия, 3D-диагностика, безболезнено лечение с лазер и много други. За екипа на ЕО Дент успехът е усмивката на нашите пациенти. Ние влагаме сърцето си в работата и сме щастливи и удовлетворени, когато сме усмихнали някого истински, а блясъкът в очите и неговата благодарност са най-голямото признание за нас.

Кога пациентът се превръща в клиент за един лекар и как избягвате това да се случва във вашата практика?

За нас пациентът в повечето случаи става приятел и това е много важно за крайния резултат. Никога не е бил клиент, защото ние даряваме здраве. Имаме щастието да сме усмихнали хиляди пациенти и сме помогнали на  много хора в неравностойно положение. Върнали сме усмивката, увереността, самочувствието и възможността им да се хранят и живеят пълноценно. Много известни личности и популярни лица като Силвестър Сталоун, Наталия Симеонова, Мария Силвестър, Катето Евро, Сашо Кадиев, Азис, Николета Лозанова, Ники Михайлов, Йордан Йовчев, Енджи Касабие, Мария, Емилия, Криско, Марта Вачкова и още много други сияят с усмивки, изваяни от нас. Винаги водещи са доверието и професионализмът. Стремежът ни към непрекъснато развитие и усъвършенстване, инвестициите в най-иновативна апаратура и технологии целят да предоставяме най-добрата грижа за нашите пациенти.

Често ли ви се налага да работите в колаборация с други специалисти, за да получи пациентът максимален ефект от услугата, било то в лечебен или естетичен план? Дайте ни пример от вашата практика.

Да, силата на екипа и възможността за колаборация и комплексност в лечението са най-доброто решение за всеки пациент. Когато дойде при нас пациент, ние правим обстоен преглед, 3D-диагностика, дизайн на усмивката и сформираме екип от специалисти, които ще се грижат за здравето и усмивката му. Така пациентът се лекува от екип от специалисти – хирург, имплантолог, ендодонтист, протезист, ортодонт, дерматолог, анестезиолог, алерголог, зъботехник и др. Много важно е да се знае, че лечението вече е напълно безболезнено. Съвместната работа с анестезиолог предлага спокойствие, комфорт и безболезненост. След предварително одобрен план за лечение и необходимите изследвания се пристъпва към процедурата, при която чрез седация (медицински сън) пациентът заспива и след часове се събужда със здрава и преобразена усмивка. Процедурата е много подходяща за ангажирани хора, пътуващи от чужбина, страхливи пациенти, които искат в няколко (2-3) посещения да решат проблемите със своите зъби. Друг иновативен подход в лечението са случаите, при които в едно посещение се изваждат всички зъби, за които е установено, че не подлежат на лечение и веднага се поставят зъбни импланти и временни зъби, с които пациентите се събуждат и си тръгват от нашата дентална клиника. С временните зъби пациентите водят нормален начин на живот, имат социални контакти и нито за момент не остават без зъби, а новата временна усмивка е проект на бъдещата им окончателна усмивка. Всичко това е възможно и помага на пациента да одобри и свикне с бъдещата си усмивка, както и на нас да детайлизираме със зъботехника неговата индивидуалност, защото при нас всяка усмивка е уникална и авторска. Работата в тясна колаборация с дерматолог – специалист  за линия на усмивката, контур на устните, лечение при бруксизъм (стискане и изтриване на зъбите) и много други корекции e много важна в комплексното лечение. Съвременният подход в лечението и предвидимите резултати се постигат само с екипна работа и съвременна апаратура.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара