И какво се оказа – оказа се, че 60 на сто от българите смятат, че стават за министри. Щом 60 процента от мъжете са готови за министри, значи и 60 процента от жените трябва да имат готовност да станат министерши.

Няма как да очаквате, уважаеми дами, да ви се случи това, ако сте съпруга на скромен редник, който не носи в раницата си маршалски жезъл! Следователно, изглежда, че цели 40 на сто от българките нямат шансове. Те, разбира се, могат да станат министърки, макар да не е съвсем същото.

Другото, което могат да направят, е да сменят съпруга. Точно така постъпи авторката преди… станаха 18 години. И макар че трябваше да чака едно десетилетие след тази смяна, търпението й се увенча с успех. (Ясно е, струва ми се, че първият ми съпруг дори зам.-министър не бе ставал, Бог да го прости.)

Но внимавайте!

Вашата кариера на министерша не може да се случи при неправилен избор.

Припомням класическата фраза: “Жени с минало и мъже с бъдеще”. За да има бъдеще, мъжът трябва да е наистина амбициозен, наистина да се увлича от партизански дела, наистина да успява да се пласира, трябва да е хитър, мобилен, речовит, комбинативен, комуникативен, упорит, трябва да е способен да управлява поне малкия си офис или бизнес, да проявява характер, да изглежда прилично, и ако в добавка е интелигентен – не се колебайте!

След време ще откриете, че всичко изброено, което сте смятали за качества, постепенно се е превърнало в недостатъци. Това означава само едно: той вече е напълно готов за министър.

Няколко съвета

• Ако сте фиксирали подобен обект, който ви изглежда обещаващ, и той отвръща на вниманието ви, най-важно е да не го уплашите. Не е необходимо още в началото да споделяте плановете си за него, може да го отблъснете.

• С напредването на вашите отношения не пропускайте да го поощрявате да не намалява активностите си и не забравяйте във всеки подходящ случай със сдържан патос да изказвате искреното си възхищение от неговите необикновени качества. Той трябва да израства, като се оглежда във възторжените ви очи – хем да не може без вас, хем да не се комплексира с времето. От комплексиран мъж трудно ще излезе министър.

• Не прибързвайте дори ако ви се струва, че времето си минава напразно. С други думи, не го тикайте в гърба, не го пришпорвайте, от това нищо добро няма да излезе. Ако наистина сте избрали подходящия кандидат, той ще има инстинкт за подходящия момент.

• Ако все пак подозирате, че сегашният ви съпруг има данни за министър, и решите да не го сменяте – никога не го наричайте мърльо, мекотело, некадърник – не само пред хора, но и насаме.

Сценарий за първия министерски ден

Спомняте ли си какво казал новоизбраният президент на жена си при първия им секс веднага след успеха на изборите? “Не бях се надявал да спя с Първата дама!”

Горе–долу така се чувства и вашият министър в деня на назначението си.

Адреналинът му се лее, лее.

Той е проникнат от съзнание за собственото си величие, от законна гордост, от въодушевление за историческата си мисия и е просто щастлив.

А това качва и равнището на тестостерона, имайте предвид. Възползвайте се! Тъй че сутринта го изпратете да се закълне пред парламента, след като много съвестно сте го накиприли, изчеткали и непременно сте му лиснали вода! А след клетвата (ще я гледате по Канала) веднага му изпратете любовен есемес. Ще трябва да сте си организирали деня така, че да се съобразите с неговото време – той ще дойде на любовната среща, но когато може, все пак вече е държавен човек.

Този секс ще ви хареса като никой друг!

Няколко предупреждения за по-нататък

После ще започне вашето нерадостно (ако сте скромен човек), или бравурно (ако искате да властвате) съществувание на министерша. Вие си избирате кое, или по-скоро природата ви си го избира. Мен ме избра първото, затова мога да говоря само за него. Познавам и от другата боя, но не съм компетентна да разказвам за нея :)

И така – той ще става все по-зает. Държавните и партийните дела ще го ангажират все повече. Не унивайте! В началото все още няма любовница! По-нататък ще има със сигурност, и тя ще е двайсетина години по-млада от вас, така че няма да сте й конкуренция.

Засега имате по-тежки грижи – как да отбиете лавината от телефонни обаждания от далечни роднини, от още по-далечни познати, които даже не помните по физиономия. Те са открили вашия номер по неведоми пътища и ще ви звънят до подлудяване – искат службичка, местенце някъде…

По време на тоя етап отидох в антиквариата на пл. „Славейков” и поисках да ми намерят „Г-жа Министершата”. Оказа се, че могат да ми доставят само двутомника на Бранислав Нушич от 1967 г. – единствено издание, на „Народна култура”. Купих го, 50 лв. (на разположение на кандидатки е, продавам го пак за 50 лв.). Четох с увлечение, но поради разликата в епохите до техническите защити стигнах сама. Престанах да вдигам на номера, които се появяват без име. Просто се окопах. И до днес имам тоя рефлекс, но бързо се вземам в ръце и отговарям на хората. Невинаги е необходимо, но поне не ми искат службица. А след това той започва системно да закъснява. После даже да не се прибира. Вече сте на прага на откритието, че не просто работата е причина. Тук умните ми съвети свършват. Оправяйте се по женски – коя както може. И имайте предвид големия брой новоразвели се мъже във властта.

Общи съображения

Имате шанс да запазите семейството си (ако все още желаете това) само в случай, че сте в силна позиция:

– материално (станете по-богата от него или най-добре съсобственичка на неговите активи),

– властово (направете баща си фактор в партията, която ползва съпругът ви, за да влезе във властта),

– морално (намерете си млад любовник, преди съпругът да ви е сюрпризирал със своята изгора),

– психологически (правете вкъщи луди купони всеки път, когато той ще закъснее),

– емоционално (никога не показвайте, че се разстройвате от простотиите му).

Знам какво изпитание е това. Аз самата не го издържах. Но пък нямах този наръчник

Facebook Twitter Google+

0 Коментара