Всяка пета двойка прекарва работната седмица без почти никакво взаимно общуване, показват различни проучвания. Много от хората, когато се приберат у дома вечер, прекарват поне два часа в отделни стаи, заети с децата и домакинска работа или в разговори по телефона, или в гледане на телевизия, или сърфиране в интернет.

Добри познати

Милиони двойки не живеят, а просто „съществуват“ заедно, казват специалисти. При не малка част от хората е много трудно да постигнат баланс между работа и личен живот –  в някои случаи са дотолкова отдадени на професионалните си ангажименти, че седмицата преминава без качествено прекарано с партньора време.

Според специалисти мнозина не съзнават размера и сериозността на проблема, защото живеят с убеждението, че отделят необходимото внимание на близките си.

Живеем в свят, в който животът става все по-бърз и напрегнат, и мнозина, изглежда, са забравили, че домът не е просто и само място, където изпълняваме семейни задължения, а и гнездо на уюта и любовта, в което можем да отдъхнем и да се порадваме на компанията на близките си.

Ето няколко съвета как да прекараме пълноценно всеки свободен час с половинката

На четири очи

  • Винаги се преобличайте, след като се приберете у дома, това ще ви помогне да „излезете“ от работния ден.
  • Планирайте времето след работа заедно с партньора си – нещо, което и двамата да очаквате с нетърпение и на което да гледате като на награда за това, че се сте справили с тежкия ден.
  • Забравете поне за малко за неизбърсания прах, мръсните чинии, неизгладеното пране. Успешните връзки се случват само тогава, когато имаме време за тях.
  • Правете компромиси. Ако децата не ви оставят на мира, когато се приберете у дома, отложете вашето общуване за по-късно. Мислете за качеството, а не за количеството.
  • Избягвайте да си „доработвате“ вкъщи. Не носете работа у дома и освободете ума си от нея след края на работния ден.
  • Определете приоритетите си. Щастливите хора поставят качествено прекараното време на първо място.
  • Научете се да разрешавате конфликтите. Хората, които  дезертират при несъгласия с партньора, пренебрегват чувствата му или се впускат в безкрайни спорове, рискуват да провалят връзката си. Отделете време, в което можете необезпокоявани да разговаряте за всичко с човека до вас.
  • Забавлявайте се! Ходете на кино, запишете се заедно на курс по танци, а ако не ви стига време – танцувайте у дома. Музиката сближава и зарежда.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара