Това е една от „най-вкусните диети“. Задължителните съставки са киви и портокали, тъй като съдържат огромно количество витамин С, който ще крепи имунитета ви в дните с ограничен прием на други храни. Можете да добавите и ябълки. Възможно е да ви накиселява. Плодовете трябва да се нарязват колкото се може по-ситно – колкото са по-малки късчетата, толкова по-добре се преработват.

Диетичен режим

Плодова салата всеки ден без ограничения.

Позволени добавки

  • Чай (без подслаждане) и минерална вода. Сутрин можете да си позволите и чаша кафе.

Резултат:

  • 3-5 кг за седмица

Внимание! Диетата не е препоръчителна при ниско кръвно или проблеми с кръвната захар. Не бива да се прилага повече от 5 дни заради ясно изразената си монотонност и ограничаването на всички други хранителни вещества.

Грейпфрут и протеини

Грейпфрутовите диети са популярни отдавна. Според различни изследвания в горчивия плод се съдържа флавоноидът нарингин, който гори мазнините. Точно нарингинът придава горчивия вкус. Съдържа се в ципата на грейпфрута и затова ще се наложи да се жертвате и да ядете плода, без да го белите. Ако чак толкова ви е неприятно, пробвайте да го замените с прясно изцеден фреш от грейпфрут, който има същите качества. За по-голям ефект е препоръчително да приготвяте и пиете фреша 20 минути преди всяко хранене.

Внимание!

  • Киселините в плода могат силно да разбалансират стомашното pH и да предизвикат маса неприятни усещания. Така че хората с повишена стомашна секреция е по-добре да пият чашата фреш, разреден с вода, няколко минути след хранене.

Диетичен режим

  • Грейпфрут — 3-4 пъти на ден.

Позволени добавки

Вълшебният плод трябва да се комбинира само с белтъчна храна: 200 г варено месо или две твърдо сварени яйца, или 200 г извара с масленост, която не превишава 3%. Избирайте си по една от изброените добавки всеки ден, като разделяте общия й грамаж на 2 или 3 порции.

Резултат:

  • 3-4 кг за десет дни

Facebook Twitter Google+

0 Коментара