Свети Валентин придобива все по-голяма популярност с всяка изминала година, особено сред по-младите. Празникът е чудесен повод да се впуснете в ново и интересно пътешествие в чужбина. Къде обаче можете да пътувате изгодно, ако решите да изненадате половинката си и да посрещнете празника извън България, разказва Ванина Хаджиева от онлайн туристическа агенция eSky.

Говорейки за любов и романтика, няма как да не споменем града на любовта – Париж. Ако искате да посрещнете Свети Валентин във френската столица, двупосочните полети са на цени от 56 евро, така че моментът е много подходящ. Хотелското настаняване за периода започва с цени от около 30 евро за двойно настаняване и 80 евро за 4-звезден хотел.

Друг изгоден вариант във Франция е Марсилия, с цени на двупосочните полети под 40 евро. Хотелското настаняване започва от 25 евро за двойна стая, а градът е приятен и има какво да ви предложи.

Свети Валентин във Венеция

е класика и няма как да не остави незабравими спомени. Цените на самолетните билети за двете посоки са на цени от 87 евро, а хотелите стартират от 33 евро за двама. Не пропускайте да се разходите и до Мурано и Бурано – заслужава си.

Рим също е добра идея – градът изобилства от забележителности и вълнуващи преживявания. Двупосочните самолетни билети в периода на празника са на цени от около 80 евро, а хотелско настаняване за двама започва от 16 евро. Хотел 4**** със закуска ще ви струва 32 евро за двама, а ако искате да се поглезите с 5-звезден лукс, предвидете около 100 евро на вечер.

На цени от 39 евро отново за двете посоки можете да отпразнувате Свети Валентин в Милано. Настаняването ще ви струва под 25 евро за двойна стая, ако не сте от най-претенциозните, а хотелите 4**** започват от 55 евро за стая, което е доста добра цена. Миланската катедрала със сигурност си заслужава, а за да е още по-романтично, можете да изненадате половинката си като се качите на покрива ѝ, откъдето се открива страхотна гледка към града.

Лондон? Защо не!

До английската столица летят няколко авиокомпании, а цените на самолетните билети за празника на влюбените започват от 60 евро двупосочно. Хотелско настаняване можете да резервирате за малко над 20 евро, а Лондон със сигурност има с какво да ви изненада.

Ако искате да отидете на някое по-топло място, но пък да не харчите много пари, можете да пътувате до Акаба, Йордания. Двупосочните самолетни билети ще ви струват около 90 евро, а добрата новина е, че там ви очакват доста по-високи температури – от над 20 градуса. Хотелското настаняване започва от 20 евро за двама. От Акаба задължително направете разходка до Петра, за която предвидете един пълен ден.

Ако не сте сред привържениците на романтичния празник Свети Валентин, можете да отпразнувате Трифон Зарезан или да посетите тези градове без конкретен празник и повод на много изгодни цени.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара