Чудно е как има толкова мно­го заблудени съвременни же­ни. Те мислят, че са обречени да не получават оргазъм, че това е привилегия само за мъже, че сексът е повече за­дължение, че когато той свърши, тя тряб­ва да се задоволи с неговата радост и об­лекчение.

orgasm

Нищо подобно. Вие имате право да бъдете задоволена точно колкото и мъ­жът до вас. Но тъй като той рядко се се­ща за вашия оргазъм, вие сте тази, която

трябва да помисли за него. Всичко е въпрос на опит и тренировки.

За да се катапултирате в царството на оргазма, първо трябва да проучите как собствено­то ви тяло реагира на различните възбуди­тели. Всяка жена има индивидуална чувст­вителност. Някои се възбуждат повече при дразнене на клитора, а други стигат до ор­газъм само когато използват невроните на вагината. Можете лесно и приятно да разберете кои сте, като опитате сама. За­помнете – мастурбацията отдавна не е табу, а дори и да не споделяте опита си от нея с приятели, то непременно трябва да пробвате как се чувства тяло­то ви, поверено само на собствените ви ръце. Например така:

Поставете един или два пръста върху клитора

(той се намира на 4-5 см над вагиналния отвор) и започне­те да правите кръгови движения. Ако то­ва ви се стори прекалено интензивно, сти­мулирайте го непряко – като използвате иялата си ръка за масаж на Венериния хълм и под него. Приглушената светлина, топла­та вана и едновременното масажиране на гърдите само ще ви помогнат по-бързо да стигнете до най-голямото удоволствие. Ще разберете, че ръчната манипула­ция е започала да действа, когато вашите гениталии се почувстват по-запълнени или по-горещи от увеличеното кръ­вообращение в тази област. И когато клиторът ви се уголеми и втвърди, вие сте на секунди от големия финал: серия от мускул­ни контракции във вашата вагина, които изпращат вълни от удоволствие през цяло­то ви тяло. Вярно е, че проникването на пениса стимулира предимно вагиналния оргазъм, но вие лесно можете дг убедите партньора си да възбужда с пръсти (а какво ще кажете за устни) клитора ви, докато влиза във вас. Друго тайно мяс­то във вас, което не трябва да се пропус­ка, е влагалището –

гъбеста област пред вагината на около 5 см навътре.

За да ува­жите този възбудител, поставете показалеца си във вагината и го движете към стомаха. Тялото само ще ви подскаже дали да не използвате повече от един пръст. В крайна сметка никак не е трудно да си помогнете и с вибратор като внимателно прецените вашия размер. Докато клиторният оргазъм предизвиква контракции в първата една трета на вагината, то влагалищният стимулира спазмите в областта на матката. Разбира се, въпрос на вкус е дали ще стимулирате само една от областите, или две едновре­менно. Много скоро докосването на една то място ще накара съседното да ви от­говори. Важното е да почувствате при кой център тялото ви се възбужда от стиму­лацията и започва да праща сигнали, че е удовлетворено.

Не бива да бързате да стигнете до оргазъм,

особено когато сте сама и не е нужно да се съобразявате с мъжа до вас. Отдайте се напълно на сетивата си, за да опознаете по-добре вашето тяло. Ако сте наистина възбудена, бързият оргазъм сам ще дойде, но за да се почувствате наистина дълбоко разтърсена, трябва да имате търпение и сама да задържате импулсите, които ви пращат клиторът или влагалището, докато можете да издържите. Струва си да се изчака, защото, докато се възбуждате, клиторът ви се увеличава приближава до вагиналния отвор, повишавайки шансовете ви за екстаз с цялата си копнееща жажда. Тогава насладата е пълна и неописуема.

Тогава сте стигнали Еверест.

act-711005_960_720

Веднъж като сте разбрали какво кара тялото ви да тръпне и експлодира, е време да споделите вашето ноу-хау с партньора ви в страстта. Разбира се, в никакъв случай недейте да му изнасяте лекция или да му пишете план с точки, които да изпълни. Най-лесно би било да насочвате неусетно ръцете му и устните там, където знаете, че са вашите чувстствени места.

Много ще ви помогнат и сексуалните фантазии.

Ако мъжът е отворен за тях, можете да ги споделите гласно. В противен случай просто дайте мълчаливо простор на въображението си. Понякога дрезгавото шепнене в ухото или подробното описание на детайли от вашите тела ще ви накарат да забравите на кой вят се намирате. Така ще пропуснете и малките физически недостатъци на вашия партньор. Съвсем спокойно вместо него самият Вал Килмър би могъл да гали зърна­та на гърдите ви.

Упражнение, което ще ви помогне да се отдадете по-пълно на удоволствието, е

краткото свиване и от­пускане на мускулите,

които използвате, когато уринирате. Това ще напълни с кръв всички части на тялото ви, които участ­ват активно в оргазма. Тези сеанси на пред­варителна секс-игра са моментът да нау­чите партньора си как точно да ви обладае – чрез думи и показване. След като той ви е целувал, близал, докосвал и закачал на най-интимни места, след като ви е гово­рил в такава сладост, че трудно можете да гледате, вие сте готова. С времето ще разберете и коя е най-подходящата поза за вас. Няма нищо притеснително в това да подготвите партньора си, че предпочита­те да застанете с гръб към него, вместо върху него например.

Размерът на пе­ниса има значение, както и формата му.

От тях също зависи кога и как ще стигнете до седмото небе. Опитайте на първо време да повдигнете таза си, кога­то мъжът е отгоре. По този начин про­никването ще е по-дълбоко, пък и контак­тът на телата ви ще бъде по-силен. Има една поза, която трябва задължително да пробвате: седнете на маса на нивото на неговия таз. Това ще увеличи напрежението в подкоремните мускули и ще ви направи по- чувствителна. Накарайте го също да вдиг­не краката ви върху раменете си, притис­кайки ги с гърди. В началото ще се почувст­вате свита като в менгеме, но това, което ще изпитате, ще ви накара да забравите всички дребни неудобства, защото неговият пенис ще докосне недостъпни по друг на­чин зони на вашата вагина. Щом веднъж сте изпитали оргазъм, определено ще има още.

Тук е моментът да припомним, че по-малко от 50% от жените получават оргазъм по време на сексуален акт. Доста голяма част от тях могат да стигнат върха само с орал­ни или ръчни стимулации. В това няма нищо странно и страшно. Въпросът е да се нау­чите да си доставяте удоволствие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара