Блондинките не са по-глупави от брюнетките и червенокосите, а напротив, водят по интелект, установи американско проучване, цитирано от в. „Метро“.

В западната култура русокосите дами систематично са взимани на подбив заради уж посредствените си умствени възможности. Но това е огромна грешка! Според учените обществото трябва да насочи ехидните си стрели другаде – към брюнетките и червенокосите.

blond

Според проучване на университета в Охайо блондинките имат по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с дамите с кестеняви, черни и рижи коси. Екипът на Джей Загорски използвал данни от 10 878 бели жени.

Оказа се, че средно коефициентът на интелигентност на русокосите е 103,2 , докато на дамите с кестеняви коси е 102,7. Резултатите на жените с рижи и черни коси били респективно 101,2 и 100,5 ,установи проучването.

„Интелигентността на блондинките често е взимана на подбив заради предразсъдъци и клишета, отбелязва Загорски. Реалността е съвсем друга и те в никакъв случай не трябва да бъдат дискриминирани по този показател, а напротив, заслужават да бъдат ценени!“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара