„Традиция и пачуърк“ се нарича изложбата в „+ТОВА“ на столичната ул. „Марин Дринов“ 30, която можете да видите от 1 до 11 април. Изложбата представя 42 пачуърк творби на утвърдени и начинаещи автори, вдъхновени от българското народно творчество.

pachwork 1

Главните мотиви – извор на вдъхновение за авторите – са шевици, черги, накити, дърворезба, обредни хлябове, картини от български художници, старобългарско писмо, прабългарски артефакти и др.

pachwork 2

Творбите възстановяват една традиция от миналото /тогава пачуърк е имал друго предназначение/, която е превърната в нов вид изкуство – картини „нарисувани“ с техниката на пачуърка. Да се възпроизведе картина на художник като Владимир Димитров Майстора е смелост, но да се направи чрез пачуърк е повече от майсторство!

pachwork 3

На 02.04.2016г. от 17:50 часа ще се състои официалното награждаване на победителите в двата раздела: утвърдени и начинаещи, за най-пълно придържане към темата, оригиналност на идеята, художествена стойност и изпълнение. Членовете на журито са свързани с изкуството и с народното творчество.

pachwork 4

Facebook Twitter Google+

0 Коментара