Няма нужда да те убеждаваме в ползите от закуската. След нея те чака дълъг ден и е много важно да го започнеш добре. Използвай промеждутъка между оставянето на чиниите от закуската в мивката и връзването на обувките, за да повярваш в 3 невероятни неща, които ще ти помогнат да минеш през своя ден с усмивка на уста.

orange-184838_960_720

Ще ти се случи нещо хубаво

Отдай се за момент на тази мисъл. Недей да клатиш невярващо глава. Истината е, че всеки ден ти се случва поне по едно хубаво нещо. Само че в повечето случаи не го забелязваш. Твърде зает си да се оплакваш и да страдаш от всичко останало, което не е по вкуса ти. Пробвай поне един ден да следиш за хубавините, а не за лошото. Колега ще направи мил жест за теб, някой в автобуса ще ти отстъпи място, ще ти се усмихне непознат, ще получиш неочакван подарък или ще имаш малко повече време за себе си. Когато очакват да им се случи нещо хубаво, хората обикновено следят за големите, важни неща, които са си наумили, че искат. А междувременно изпускат всички онези малки жестове, които внасят радост в деня им. Не го прави. Позволи си да виждаш хубавите малки неща и да им се радваш.

Ще се справиш възможно най-добре с всичко, което ти предстои

Не си позволявай да се сдухваш само защото имаш да свършиш 10 неща още преди обяд и 6 от тях не са ти много приятни. Колкото по-спокоен си, толкова по-добре и по-бързо ще пребориш всички задачи за деня. Много е важно също да си дадеш сметка, че колкото и да се стараеш някои неща просто не зависят от теб. И ако попаднеш в такава ситуация, трябва да направиш всичко, което ти е възможно, а след това да оставиш нещата да се развиват сами. Ако няма какво да направиш, не прави нищо и не страдай от това. Не изпитвай вина за неща, върху които нямаш власт. Нито пък се тревожи за тях. Безсмислено е.

Ще срещнеш любовта

Ти вече си я срещнал – спи от дясната/лявата страна на леглото? Чудесно, значи си я видял още преди закуска и би трябвало да си щастлив от нейното присъствие в живота ти.

Все още си нямаш половинка и изобщо не виждаш как ще я срещнеш още днес? Любовта има много лица и ще ти е по-лесно да намериш човека за теб, ако се научиш да ги разпознаваш. Имаш приятели, имаш близки – те също те обичат. Искаш да помогнеш на някого, проявяваш жест на внимание и нежност или друго го проявява към теб. Някой просто върви до теб и мълчи или те прегръща, когато имаш нужда. Всичко това са прояви на любов и ти ги усещаш всеки ден (точно както всеки ден ти се случват хубави неща). Просто в повечето случаи не го осъзнаваш, защото си си наумил, че любовта е точно една определена и никаква друга. Не се ограбвай сам. Отвори очите и сърцето си за всичките й проявления. Така ти самият ще започнеш да излъчваш любов и много скоро ще откриеш своята половинка.

Вярно, това с вярата не се получава лесно, необходими са усилени тренировки. Но ако започнеш от утре, по-бързо ще превърнеш ужасните дни в прекрасни. Опитай.

Източник: ПОЛЯНАТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара