30 минути оргазъм? Звучи фантастично! Дори стандартните няколко секунди са недостъпни за доста жени. Сексът обаче може да ни зарадва с половин час върховно удоволствие, ако поработим върху себе си.

YOUNG_COUPLE

Изследвания на европейските социолози сочат, че обикновено половият акт продължава около 14 минути. За това време много от представителките на нежния пол даже не успяват да усетят за какво става дума А ако успеят и достигнат до заветния оргазъм, той им доставя радост само за 10 секунди. Американският сексолог Алан Брауер и психотерапевтът Донна Брауер предлагат на жените да изпробват разработения от тях метод за продължителен оргазъм.

Авторите предупреждават, че секретът на успеха е в точното изпълнение на инструкциите и в… партньора. Въобще не помисляйте за 30-минутно върховно удоволствие, ако човекът до вас не е готов за разнообразие в секса и за еротични експерименти.

Предварителен етап

Започвате сериозна самос­тоятелна работа.

Като начало помислете как се отнасяте към секса по принцип. Може би прилежно следвате съветите на стро­гата си майка? Проблемите могат да бъдат различни и непредсказуеми. Двадесет и пет годишна жена например се жалва, че в леглото непре­къснато мисли за дебелите си според нея бедра. Затова, когато партньорът я помоли да светнат лампата, тя се вцепенява. В момента яде са­мо плодове, три пъти в седмицата тренира в спортна зала и… е сама, както преди.

Правило първо: по време на секса забравяте всички по­добни глупости. Мислите са­мо за собственото си удовол­ствие и за удоволствието на партньора ви.

Развивате мускулите на влагалището

Още през 1952 г. американ­ският сексопатолог Арнолд Хегел обяснява, че тонусът на влагалищните мускули вли­яе както на сексуалното здраве на жената, така и на получаваното удоволствие.

Правило второ: стягате и отпускате мускулите на влагалището в началото по 10-15 пъти на ден, а по-късно – до 150 пъти. Изменяте темпа и силата на стягане. Упражненията не изискват нарочно време. Може да се правят в трамвая или в читалнята.

Не се срамувате от мастурбирането

Специалистите отдавна са установили, че мастурбацията е най-простият начин да научите какви ласки предпочита тялото ви.

Правило трето: разбирате какво ви доставя най-голямо удоволствие и го споделяте с партньора си. Бъдете сигурни, че ще оцени откровеността ви.

Бързате бавно

Първа крачка. Лежите по гръб. Партньорът ви се разполага удобно до вас и започва бавно да ви гали. Когато стигне до най-чувствителното място, използвате специален крем или ароматично масло – засилват усещането. На този етап мъжките ласки трябва да бъдат неж­ни, леко възбуждащи, без да докосват клитора и вът­решните стени на влагали­щето. Постепенно се съсре­доточават в областта на клитора. Трябва да бъдат бавни и ритмични. Не забра­вяте да направлявате парт­ньора си. Той не е ясновидец и невинаги се досеща кои движения са ви най-приятни.

Втора крачка. Стягате и отпускате влагалищните мускули, докато партньорът ви ви гали. Дишате дълбоко, с пълни гърди и колкото се може по-равномерно. Когато почувствате наближаване­то на оргазма, давате знак на партньора си да премине към ласки на вътрешната страна на влагалището и особено на най-чувствител­ната му зона, наречена „точка G“. Трябва постоянно да поддържа бавното темпо.

Трета крачка. Върховият миг на удоволствието вече е дошъл. В никакъв случай не прекъсвате! Това е само на­чалото. Нека партньорът ви малко намали ласките до мо­мента, когато сте готови да продължите. Ласките на клитора и на влагалището трябва да се редуват, дока­то оргазмът стане практи­чески непрекъснат. Идва времето на финалния ста­дий. Партньорът ви гали с едната си ръка клитора, а с другата – вътрешната чув­ствителна зона на влагали­щето. Вие се отдавате на волно блаженство: оргазмът се лее вълна след вълна.

Девет прости съвета:

1. Не забравяйте за сбоята индивидуалност. При някои оргазмът настъпва след 2-3 минути ласки, при други – след четвърт час. Ако сте открили комбинацията от ласки, която ви устройва, не се престаравайте да я заменяте с нещо по-екстравагантно.

2. Не се стеснявайте да се учите. Гледайте филми, четете книги, изучете добре Кама Сутра, за да достигнете хармонията между душата и тялото.

3. Разберете в кои дни от цикъла е пикът на вашата сексуалност. Експериментите в тези дни са най-успешни. Отбележете в интимното си календарче дните, в които сте особено чувствена. След два-три месеца ще знаете в кой период от цикъла сте готови за сексуални игри. Обикновено това са дните преди менструацията.

4. Бъдете в хармония със себе си и с партньора си. Отпуснете се напълно. Забравете страховете и комплексите си. Ако сте в лошо настроение, отложете секса за по-подходящо време.

5. Работете над себе си. Упражненията за мускулите на влагалището не изискват специално време и гарантират сигурни резултати.

6. Не пренебрегвайте любовната игра. За да получите дълъг оргазъм, ви трябва време. Не се стремете бързо към финала. Направе­те си с партньора си източен масаж или се потопете в ароматизирана ва­на. Не използвайте като стимулатор алкохол, защото той понижава чувст­веността.

7. Опитайте се да задържите нас­тъпването на оргазма. Колкото по-дълго можете да останете на границата на възбудата, толкова по- силен и дълъг ще бъде върховият момент.

8 Намерете своята „G-точка“. Не­ка по време на силна възбуда партньорът ви погали по пред­ната част на влагалището. G-точката е едва подаваща се твърда зона, кол­кото лешник. За повечето жени тази точка е една от най-силните ерогенни зони.

9. Съсредоточете се върху свои­те усещания. Продължавайте ласките и след като сексът е свършил. Всичко зависи не от сложни­те пози и от екстравагантните лас­ки, а само от вашето желание.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара