Един от най-очакваните български романи от дълго време насам ще излезе до дни от печат. „Убиец” е l’enfant terrible на Ubiec_coverмладия Васил Панайотов – миналогодишния подгласник на конкурса за писатели „Ръкописът”, излъчен по БНТ. След продължителната подготовка за дебюта си Панайотов вече стъпва твърдо на литературната сцена у нас.

Васил Панайотов не остава незабелязан. С внушителното присъствие на атлет и безкомпромисно перо, което се вписва в традицията на новото поколение българска литература, подгласникът на „Ръкописът” и на анонимния конкурс за нов български романа на ИК „Сиела”вече има почитатели, които следят развитието му и чакат да вземат „Убиец” в ръцете си. Текстове на Васил вече са били издавани в книжно тяло – в сборниците „Любовни упражнения” със съставител Ваня Щерева, „Проект Смърт” (Пепа Витанова) и „Обича ме, не те обича” (Захари Карабашлиев). Панайотов пише също и за лайфстайл издания като списание ЖЕНАТА ДНЕС и сайта Егоист.

Vasil_Panayotov

Убиец” е дързък роман, който тече бързо и стремително към фрапиращия си финал. През 15-те години, в които Васил Панайотов пише активно, той е успял да развие таланта си и предлага суров език, игри на думи, игри на нерви, съспенс и динамика. При все че носи характеристиките на трилъра, „Убиец”  притежава и своеобразна поетичност, което удвоява ефекта на бруталността в романа.

Художник на корицата е Дамян Дамянов.

Елате на премиерата на романа на 31 март в книжарница „Сиела“ в подлеза на Ректората, 18.30 часа. СЪБИТИЕТО

ОТКЪС ОТ РОМАНА. 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара