Понякога просто ей-така се случва. Оставаш сама. Предисторията няма значение. Въпросът е, че вече разчиташ основно на себе си. Скоро ще разбереш, че това не е грях. Напротив, понякога е здравословно да почувстваш, че можеш да се справиш със света без задължителната мъжка помощ. За да продължите да живеете с радост, за да запазите самочувствието си, за да не изпаднете в тежка депресия, изградете си правила на поведение и ги следвайте. Това ще ви даде увереност, че вие сте пълноценен човек, макар и сам.

woman-sitting-1232880_960_720

Правило 1

Променете стила си на жи­вот. Разместете всекидневи­ето си. Преместете се в но­во жилище, купете си дрехи, които не сте помислили да об­личате досега, вземете си ку­че, направете си нова причес­ка, влезте в Интернет, смене­те си телефона и, ако обича­те, идете най-сетне в музи­калния магазин и си вземете онзи албум, който само вие ха­ресвате напук на общоприе­тите вкусове. Ако промените живота си, по-лесно ще прео­долеете статута на самотната жена. Нормално е да от­криете сама един нов свят. Започвате на чисто, без товарите от миналото. Прави­те опит да изтриете лошата памет. Всяка, макар и незна­чителна промяна, ще ви по­могне. Докато се ориентира­те в новата обстановка, до­като свикнете с новата си прическа и докато преровите всички по-интересни страни­ци в мрежата, животът ще си дойде на място.

Правило 2

Не се отдавайте на болезне­ни спомени, не правете прео­ценки, не се обвинявайте. Как­вото и да се е случило, вие сте жива и здрава, хубава и умна. Вие сте просто ценна. Никой не заслужава среднощ­ните ви терзания, хапчетата за сън и всички водки, с които се наливате. Те не помагат никому, не изкупват грехове, а само ви натоварват повече. Изхвърлете старите снимки, приберете в дълбок шкаф сълзливите сувенири, избягвайте познатите и заведенията, ко­ито асоциирате с предишна­та си връзка или с отминалия брак. Не гледайте сто пъти мелодрамата, създадена сякаш за вашия живот, макар и от Холивуд. Въобще – никакво самосъжаление. От него се погрознява.

Правило 3

Особено полезни в такива слу­чаи са криминалетата, леки­те комедии и голяма доза от любимото ви телевизионно шоу. Освен това не забравяй­те да ходите на фитнес. Нау­чете се да тичате сутрин в квартала, сложете си слушал­ки с музика, ходете на кино, съберете пари и идете на ек­зотична екскурзия.

Крайно противопоказни са убийстве­но аналитичните разговори с майки, поезията и огромните порции шоколад. Много е важно да не излизате в отпуска или да избягвате всякакви кон­такти с външния свят. Пове­че работа – по-малко вредни мисли. Не бъдете строги към себе си – позволявайте си волности от време на време, например може да си купите изключително непрактични бледорозови пердета за кухня­та или още по-малко приложи­мите мрежести чорапи в ли­лаво. Все пак парите, които сте спечелили, са за вас, а не само за Енергото.

Правило 4

Много е важно да не изпадате в крайности в отношението си към другия пол. Не трябва да ставате мъжемразка или пък да сънувате красавци, които никога няма да са ваши. Фактът, че този път не се е получило, не означава, че следващият опит няма да е по-успешен. Ако се погрижите за себе си, ако се усмихвате, ако забравите свадите и високия тон, ако сте толерантна, не­щата сами ще се подредят. Не е нужно още на втория ден, откакто сте сама, да се регистрирате в сайт за запознанства. Всъщност по-добре е въобще да не влизате в такива сайтове. И все пак не се дръжте префърцунено с целия свят. Останалите мъже не са виновни, че един или двама от тях са долни гадняри и измамници.

Правило 5

Горе главата! Бъдещето е пред вас. Напълнете хубавата си гла­вичка с положителни мисли. Например: останала ми е още една бира в хладилника и тя е само за мен. Или: нищо няма да се случи, ако тази събота не ми­на с прахосмукачка. И още: мо­га да гледам турски сериали до припадък, без да се нала­га да прехвърлям по каналите и да следя резултатите от мачовете. Хубавите мисли изглаж­дат бръчките. Пък и казват, че Леонадро ди Каприо шял да идва да снима в България…

Facebook Twitter Google+

0 Коментара