Реших, че е подходящ момент да се опитам да се разтегна малко, да вляза в (някаква) форма (различна от овал) и, евентуално, да разпределя качените при бременността 920 килограма еднакво по цялото тяло. Йогата, казах си, е най-подходящото средство за целта.

Както се вижда, изглежда като да съм изяла друга бременна жена, а да съм родила само едно дете преди десетина месеца. Когато родих Максим, който сега е на 9, бях качила 45 килограма върху 45-те, които тежах преди да забременея. С Явор, сега на около 10 месеца, положението беше сходно. Освен Копривщенските китеници, руските стакани за чай и леко сприхав и доминантен нрав, от майка съм наследила и способността да увеличавам теглото си до това на Юпитер по време на бременност.

Това тегло не е като обикновената дебелина – 800-те килограма, които качваме по време на бременност се свалят по различен начин, с различно темпо и не еднакво на всички места по тялото. При чревоугодници като мен, които вярват, че с вкусна храна по-лесно човек се примирява с факта, че като умре няма да яде, теглото е плаваща величина, чиято форма, обем и тежест зависи от това дали е на ол инклузив на Албена или от продължаващия ремонт вкъщи няма време да готви. Това прави купуването на подходящи дрехи почти невъзможно, а и нерентабилно.

Затова – йога. По-долу е резултатът.

Ако сте очаквали фотоси на стегнато, младо, слабичко телце в разчекнати пози, невъобразими за същество с костна система, чиято гъвкавост и заета поза карат очните ви ябълки да се изпотят, само докато ги гледате, няма да ги намерите тук. Тук имаме снимки от живия живот на обикновена софийска нещастница, която се опитва да изчекне в спортно начинание 12-те си хиляди килограма следродилна маса, докато двете й деца се заливат от смях около нея и я настъпват по ръцете на път към хладилника. Тези от вас, които са виждали как хора с тегло, по-малко от Луната, и по-гъвкави от полипропиленова водопроводна тръба (както съм аз) правят йога, може да разпознаят позите, които съм се опитала да направя, пък какво се е получило.

От блога на Муша Буша 

Четете още: Какво Муша Буша НЕ трябваше да прави в последните 304 сутрини

Facebook Twitter Google+

0 Коментара