Не, това не е мистика – скъпоценните камъни лекуват, развалят магии и предпазват от нещастия. Вярвате или не, няма значение – божествената им сила е доказана от хилядолетната човешка история. Един от познавачите на легендите и сказанията за камъните е Анджело Красини, който е сред най-известните бижутери у нас. Онова, което той ви съветва, може да намали страданията ви и да ви предпази от зло.

Известно е, че древните жреци са казвали: Камъкът трябва да има такава форма, че при всеки допир да носи утеха и мир на душата. Техните думи отдавна бяха потвърдени от съвременната наука. Доказано бе, че електромагнитните трептения в кристалите въздействат върху човешкия организъм.

Когато камъкът е правилно избран, той ни помага да се справим с болестите и ни свързва с Вселената. Има дори метод на лечение със скъпоценни камъни, наречен литотерапия, изграден върху теорията, че човешкият организъм съдържа химически елементи, като при кристалите. Неговото начало е сложено още в XII век, когато света Хилдегард описва как камъните действат върху нашето здраве. Точно по нейния труд ви препоръчвам какво да носите при различни страдания. Отворете сетивата си и потърсете хармония между тяло, дух и природа.

Смарагд – успокоява болки в сърцето, стомаха, силно главоболие. Трябва да се носи близо до тялото.

Сардоникс – има сила да укрепва петте сетива на човека.

Сапфир – отстранява причините, потискащи умствените способности.

Топаз – помага на зрението.

Яспис – да се носи от болни от подагра, помага на родилките.

Аметист – при ухапване от отровни насекоми, змии и при алкохолизъм.

Диамант – успокоява избухливите, смекчава последиците при мозъчен удар.

Също древните мъдреци са казали, че всяка зодия има своя скъпоценен камък. Точно той ви пази от лоши сили, магии и облъчване. Не като бижутер, а като познавач на легенди и предания ви съветвам да изберете камъка според деня и месеца на раждане.

Овен – диамант, изумруд, червен корал.

Телец – изумруд, хризопраз, сапфир.

Близнаци – кехлибар, ахат, лунен камък.

Рак – опал, планински кристал, аметист.

Лъв – диамант, гранат, златист топаз, рубин.

Дева – яспис, лазурит, хризопраз.

Везни – топаз, карнеол, опал.

Скорпион – аметист, аквамарин, черен опал.

Стрелец – изумруд, тюркоаз, оникс.

Козирог – гранат, рубин, яспис.

Водолей – тюркоаз, аметист.

Риби – аквамарин, сардоникс, аметист.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара