Мислиш, че твоят съпруг или приятел може да ти изневери само с някоя “фатална жена“, само с двойничка на Мадона например. Но не. Това е дълбоко заблуждение, не изпадай в него. Демонично красивите хищни мадами, които се впиват като вампири в мъжете, са единици. Твоята съперница най-вероятно е симпатична и приятна, но съвършено обикновена жена, прозаична дори. По улиците е пълно с тях – те работят в неговия, а и в твоя офис, пърхат по улиците, приятелките ти изглеждат точно така. Но щом почувстваш, че вече не вярваш на мъжа си или още по-зле – че го губиш, приготви се за война. Има много варианти за борба с жената, която иска да ти отнеме любимия. Можеш да си избереш някой от следните начини – вършат работа!

man-804534_640

1. Фройд в пола

Психоанализата е незаменима, ако приятелят ти още чезне по минала болезнена връзка. Ти претендираш за чувствата му, но първо трябва да излекуваш сърцето му – да живееш с човек с разбито сърце, е все едно да пиеш от счупена чаша. Много тънък е моментът, в който го провокираш да говори за миналата си любов. Слушай го внимателно. На него му е нужно да преживее нова любов, и то щастлива. Ако успееш да му влезеш под кожата, той ще пренасочи чувствата си изцяло към теб. Така с твоя помощ от неудачник ще се превърне в победител. Ще свързва другата жена със слабост и провал, а теб – със сила и победа. Ще започне да я избягва, а ще се привързва към теб.

Страничен ефект: Пациентите често се влюбват в своите лекари (психоаналитици). Проблемът е, че когато узнаем тайните мисли и чувства на другия, магията на романтичната любов може да изчезне.

2. Дай й друг мъж

Този начин работи безотказно. Запознай я с млад, перспективен ерген, но се убеди предварително, че той иска да се жени. Говори на всички, включително и на мъжа си, каква прекрасна двойка са двамата и колко ли красиви деца ще си родят. Чакай спокойно резултата.

Страничен ефект: Ако ергенът зареже съперницата ти, тя ще те обвини за всичко, защото ти си ги запознала, и в крайна сметка може да тръгне да си отмъщава.

3. Тържествено изпращане

Това е рискован ход – действа не толкова на съперницата, колкото на приятеля ти. Покани го на романтична вечеря в тих ресторант или вкъщи, но задължително включи всички аксесоари на интимната близост – свещи, нежна музика, вино, екзотични коктейли. Може дори да му купиш подарък. Към края на вечерта му го връчи с думите: „Душице, миличък (или както обичаш да го наричаш), ето ти този подарък по случай нашата раздяла. Знам за връзката ти с Рада (Любка, Веска или която е там), искам само да си щастлив.“ Всичко трябва да стане така, че той да не подозира нищо до последната секунда. Разгорещен от виното и твоя чар, той най-вероятно ще ти се закълне във вечна вярност.

Страничен ефект: Ако е голям пън, може да използва твоето благородство, да признае истината и да си тръгне. А и няма гаранции, че утре няма да наруши клетвата си.

4. Интересувай се от него

Така пак има риск, но си струва да опиташ, ако на приятеля ти е хвърлила око негова колежка, Основното е да го разпитваш всяка вечер как върви работата – той сигурно не я обсъжда с колегите си, защото просто няма смисъл, защото се конкурират или така и така са наясно със служебните въпроси. За приятелите му извън службата тези теми не са важни и оставаш ти – единственият заинтригуван слушател. Само внимавай да не станеш досадна, Измисляй различни въпроси, които засягат отделни страни на неговата дейност, Може да отидеш и по-напред – да си потърсиш работа в неговата служба. Но това все пак е малко крайно, може да събудиш подозренията му: „Ти да не искаш да ме следиш?“ А и става само ако имате сходни професии. Обаче нищо не ти пречи да ходиш на сбирките с колегите му – навсякъде купонясват служебно от време на време.

Страничен ефект: Разговорите на служебни теми могат да бъдат ужасно отегчителни.

5. Чаровната домакиня

Покани нещастницата у вас и се постарай да дойдат и други гости, които не познава. Тя ще се чувства сковано, а това задължително ще се отрази на нейната външност, маниери и приказки. Твоята позиция на домакиня автоматично ще те направи център на внимание на цялата компания и най-вече – на твоя приятел.

Страничен ефект: Ако тя е много общителна и решителна, може да изиграе ролята „гвоздей на вечерта“ – да разказва интересни случки и свои увлекателни приключения. И тогава възхитените погледи на твоите близки и, уви, на твоя любим ще бъдат отправени към нея.

6. Станете приятелки

Покани само нея, останете сами. Направи така, че тя да се отпусне и да се почувства комфортно. Покажи й семейни снимки, помоли я да ти помогне в приготвянето на вечерята. Когато приятелят ти се върне от работа и ви види заедно край кухненската печка, ще бъде доста изненадан, да не кажа шокиран. Аз пробвах този метод и установих, че цялата романтика, в която неговата фантазия беше обвила образа й, изчезна в мига, в който тя се опари с тенджерата. Девойката се разкрещя, Взе да хленчи и тогава видях в очите му само… досада. Тя за секунди се превърна в най-обикновена жена и неговият интерес се стопи.

Страничен ефект: За да дойде сама у вас, трябва да те чувства поне донякъде близка. Като се има предвид, че тя всъщност иска да се домогне до мъжа ти, ти трябва голяма изобретателност и актьорски талант, за да я убедиш в искреното си приятелство.

7. Шпионирай

Този начин по принцип е идеален и в особено тежки случаи можеш да го комбинираш с някой от останалите. Ако твоята съперница иска да знае повече неща за теб, отговаряй съвсем лаконично. Кажи й накратко незначителни факти от биографията си и лекичко прехвърли разговора върху нея. Запомни: който слуша – той владее хората и ситуациите. Затова се интересувай от всичко – детство, ученически години, кариера, любими ястия, певци, планове за бъдещето. Направи плавен преход към личния й живот и ще видиш, че тя ще започне да се оплаква – ако в любовта й всичко е наред, ти въобще нямаше да знаеш за съществуването й. И когато тя се разплаче на рамото ти, бъди сигурна, че вече си я сложила в малкия си джоб.

Страничен ефект: Може нейните неволи да те разчувстват и да я съжалиш. Пази се: именно такива „нещастни“ мацки крадат мъжете.

8. Щастливата двойка

Годишнина от вашата сватба е много подходяща за този случай. Ако не сте женени, измисли някакъв друг повод, да речем – шест месеца от вашата свалка (ако не помниш точната дата, измисли си я – гаджето ти също едва ли я помни). Кажи му, че искаш купон и използваш тази половингодишнина за повод. Постарай се да присъства и онази мадама. През цялата вечер използвай местоимението „ние“. Вашият умилителен диалог и подмятанията на приятелите ви, че е крайно време да направите още една крачка напред в отношенията си, ще попарят желанието й да интимничи с него.

Страничен ефект: Ти ще сияеш, ще изглеждаш като картинка и това може да предизвика нейната завист и да увеличи апетита й.

9. Флиртувай

Не е задължително да стигаш до крайности, просто си поиграй на съблазнителка. Ако това не ти се удава, накарай някой познат (стига да не е най-добрият му приятел) да ти влезе в положението и да инсценирате флирт. Най-вероятно той ще изиграе ролята си блестящо и дори може да ти се наложи да възпираш неговия ентусиазъм. Виждайки, че има конкурент, гаджето ти ще зареже всичко друго и ще се затича да те връща при себе си – мъжете не обичат никой да им пипа личните неща.

Страничен ефект: Онзи, с когото флиртуваш, може да вземе присърце историята и да стане горещо. Затова при първите сериозни сигнали за ревност от страна на твоя приятел обърни всичко на майтап. Ако и тогава не се усмири, открий картите.

10. Голямата авантюра

Направи това, което отдавна искаш, но си се страхувала и си отлагала досега. Скочи с парашут, похарчи всичките си пари за сафари до Кения, купи си карта за най-скъпия фитнес, смени апартамента в „Младост“ за къща извън града. Списъкът от мечти, които ти се струват невъзможни, е безкраен. Често отчаянието в една област – а почти всички жени възприемат съперницата като личен провал в живота – мобилизира всички сили и събужда активността в друга област. Твоите успехи и независимост ще те издигнат на пиедестал в очите му и ти ще си най-примамливата от всички други жени, взети заедно.

Страничен ефект: Този начин не е за нерешителни и неуверени в себе си жени.

11. Хвани ги на местопрестъплението

Една жена се прибира вкъщи и заварва мъжа си с любовница в леглото. Това е виц. Но ти на нейно място как би постъпила? Погледни с усмивка на тази ситуация, дори усмивката ти да е през сълзи. Така ще се издигнеш в очите му и той, дори да те зареже, винаги ще те уважава.

Една жена се прибрала и сварила мъжа си в леглото с любовница. Шокирана, вместо да устрои кървав скандал, жената изрекла: „Във вицовете винаги някой скача от прозореца в този момент.“ Мъжът й се приближил до прозореца на 8-ия етаж, надвесил се и видял бременната им котка да се разхожда по парапета. Тогава той и жена му се втурнали да я спасяват, а любовницата се изнизала с глупав вид.

Страничен ефект: Бременните котки по парапетите в момент на съпружеска изневяра са по-скоро изключение, отколкото правило. Но с невъзмутимост и чувство за хумор може да се излезе достойно дори от тази безспорно конфузна ситуация. Не пожелавам на никоя да свари мъжа си с друга в леглото, но ако ти се случи, пробвай следния лаф: „Любими, гардеробът в коридора в момента пада, отиди да го подпреш, докато взема инструментите.“ А после винаги можеш да изгониш неверника.

12. Замесена е приятелката ти

Тя се е влюбила в твоя приятел и ти узнаваш това. Не й го отстъпвай с лека ръка – твоята саможертва и пожеланието „Бъдете щастливи”, изречено през сълзи, няма да ти донесе нищо добро. Вместо това пробвай да разредиш напрежението не със сълзи, а със смях. Питай я как ще го делите – надълго или през средата. Поинтересувай се какви части от дрехите му би искала да запази и когато тя се успокои, й кажи решително да престане да се меси във вашия живот и да остави мъжа ти на мира.

Страничен ефект: Ще загубиш тази приятелка може би завинаги, нищо чудно след време да се разделиш и с него. Но трябва да е ясно, че и жените не обичат някой да им пипа личните неща.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара