Патрик Ярос, германски готвач, отличен със звезда Michelin, автор на много готварски книги, както и собственик и партньор в много ресторанти, ще бъде специален гост на българските финали на „кулинарните оскари“ Bocuse d’Or.

20112011191156_paul-bocuse-copie

Финалите са на 11 и 12 ноември, зала №6, Интер Експо център. Те ще излъчат българския отбор, който ще отиде на европейското първенство в Будапеща през 2016 г., което определя 24-те финалисти за световния финал в Лион през 2017 г.

Bocuse_d_Or_pokana

Бокюз д’Ор (Bocuse d‘Or) е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света. Известни като кулинарните Оскари, финалите по традиция се провеждат в Лион (Франция) в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене – SIHRE.

През януари 1987г. Пол Бокюз създава Бокюз д’Ор (Bocuse d‘Or) – революционно кулинарно състезание. Идеята била да събере 24-ма обещаващи млади готвачи от цял свят. Те от своя страна трябвало да приготвят превъзходни ястия за 5 часа и 35 минути пред очите на ентусиазираната публика. Жури, съставено от най-реномираните готвачи на планетата, следвало да отсъди кой е победителят.

Днес Бокюз д’Ор далеч не е само кулинарно състезание, а шоу, което се радва на голям интерес. Много талантливи готвачи са утвърдили името си, след като са спечелили конкурса.

Днес като част от Бокюз д’Ор се провеждат приблизително 60 национални и континентални издания на конкурса в рамките на 2-годишен период. Всички те водят до кулминацията на Златния Бокюз – финалите в Лион.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара