Макар и още ноември, треската около предстоящите балове през 2016 година започва да се усеща. Дизайнерката София Борисова разкрива кои са водещите световни марки за официални тоалети и какви ще са тенденциите сред абитуриентската мода за предстоящия сезон:

„Лидерът в производството на абитуриентски рокли си остава световно известната американска марка Мори Лии – Ню Йорк. В тазгодишната им абитуриентска колекция и въобще официалните им тоалети линиите са по-разкроени, макар че има и вталени  по тялото. Много секси, много екстравагантно направени. Не са прекалили с камъни, пайети, по-скоро присъстват ръчно нашити, дискретни кристали и са добавени различни орнаменти. Качеството и изработката на Мори Лии – Ню Йорк е перфектна, не случайно в Америка са лидери в производството на официални тоалети“.

Според спецификата на фигурата на всяка дама се предлагат  различни видове силуети  – прави, с шлейфове, разкроени, тип русалки.

Относно материите – залага се на най-висок клас коприна и сатен. Някои тоалети са изработени от прозрачни материи – копринен шифон и копринен тюл, които са много леки и ефирни и дават свобода на движението. Дантелата и този сезон е доминантна. Предлагат се тоалети както за дами, които искат да са с по-семпла и обрана визия, така и по-пищни и богати рокли.

Тенденциите в цветовата гама тази година са комбинации на черно с бяло, сребристо, тюркоазено, зелено. Ярките цветове са също доста актуални за предстоящия сезон на баловете. Те са и доминиращи в цялата колекция за 2016 година. Но марката е помислила и за жените, които предпочитат по-пастелните, по-бледи и не искрящи  тонове – бежово, капучино, телесно, цвят праскова, цвят сьомга, цвят роял.

И тази година, както в сезон 2015, хит продължават да са тоалетите, състоящи се от две части. Дългите рокли отново са доминиращи пред късите модели. Дълбоките цепки и изящните голи гърбове придават допълнително класа и стил на тоалетите.

0 Коментара