Резултатите от ново американско проучване показват, че макар да осигурява най-добрия старт в живота, кърменето не предпазва от алергия, съобщава сайтът Медикъл нюз тудей.

Baby Breast Feeding

Авторите му от университетската болница в Чикаго са представили изследването на годишната научна среща на Американския колеж по алергология, астма и имунология. Настоящото проучване противоречи на предишни изследвания, според които кърменето осигурява защита срещу няколко типа алергии.

За целите му специалистите са изследвали около 200 бебета на естествено и изкуствено хранене. Изследователите са установили, че за кърмените бебета вероятността да развият сенна хрема, астма, екзема или хранителна алергия не е по-малка, отколкото за изкуствено хранените.

Авторите на проучването отбелязват, че са необходими по-нататъшни и по-мащабни изследвания, за да се потвърдят настоящите резултати. Съветът на експертите е майките да продължават да кърмят бебетата си, тъй като безспорно естествената храна осигурява най-добър старт в живота.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара