Фредерик Бегбеде, най-очарователният бунтар на съвременната френска литература, се завръща с „Уна&Селинджър“, един силно въздействащ полуфикционален роман за младежкото увлечение на Уна О’Нийл и писателя отшелник Джери Селинджър. Книгата излиза от печат на 9 ноември.

Cover-Oona&Salinger„Уна&Селинджър“ ни пренася в следвоенните години, за да ни срещне с Уна, 15-годишната дъщеря на големия американски драматург Юджийн О’Нийл и бъдеща последна съпруга на Чарли Чаплин, и автора на незабравимия роман „Спасителят в ръжта“ Джери Селинджър, тогава на 23 години. Бегбеде пресъздава деликатно, с обич и респект трепетите на тази неразцъфнала любов, вплитайки в разказа си имена като Труман Капоти, Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. В „Уна&Селинджър“ ще намерите потресаващи страници за касапницата на Втората световна война и влиянието, което тя оказва върху не един и двама бележити творци. Разбира се, авторът не пропуска да хвърли мост от историята на Уна и Селинджър към връзката със своята спътница Лара, която толкова прилича на главната героиня.

frederic-beigbeder-invite-le-7-septembre

Фредерик Бегбеде учи политически науки в Париж, има диплома по маркетинг, упражнява професията си в нашумяла рекламна агенция, работи като публицист и телевизионен репортер. Литературните му подвизи са много и се отличават с елегантно безцеремонен стил, язвителна ирония, провокативни анализи на съвременното общество и ексцентрични равносметки. Писателите, повлияли върху артистичната му чувствителност, са Мишел Уелбек, Брет Ийстън Елис и Джей МакАйнърни. Сред най-известните му произведения се нареждат романите „Любовта трае три години“, „Windows on the World“, „Един френски роман“, който отнесе награда наградата „Рьонодо“ и, разбира се, „6.66 евро“, филмиран през 2007 г. под режисурата на Ян Кунен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара