Съвременните родители все по-често се опитват да измислят наистина уникални имена за наследниците. Родителското творчество обаче може и да развали живота. Консултантът по въпросите на детството Кайла Нааб в свое есе за Business Insider разкрива тайните на избора на оригинално име без странични ефекти.

„Напишете пълното име заедно с фамилията си, поставете го в изречение или списък“, съветва експертът.  И добавя: „Преценете дали е било готино, лесно, странно или нормално да използвате това име“.

Според експерта е важно да се вземат предвид три фактора: лекота на употреба, съвместимост с фамилното и бащиното име и евентуално скрито значение. За да се направи това, трябва да се вземе предвид контекстът.

„Как би изглеждало това име в профил в социална медия, на покана за сватба, на реклама за промоция или на банер за рожден ден? Пренесете това име в реалния живот“, препоръчва Кайла Нааб.

Освен това е важно да се вземат предвид всички възможни шеги и обиди: ако името се римува с нещо от нецензурния език, почти сигурно е, че детето ще бъде подигравано в училище.

Експертът е сигурен, че родителско задължение е да се замислите над всички негативни асоциации, образи, препратки към попкултурата. В крайна сметка името може да повлияе както положително, така и отрицателно на житейския опит на детето, затова е важно да се подходи съзнателно към избора.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара