Детските лагери са прекрасен начин да осигурите на децата си забавления и приключения по време на ваканцията. Всеки детски лагер предлага различни програми и обучение за малките, но идеята винаги е една и съща – децата да прекарат пълноценно времето си и да усвоят знания, които ще са им необходими в ежедневието.

В детските лагери, децата придобиват важни умения като асертивност, емпатия, дисциплина и умение за работа в екип. Те са поставени в среда, където се обучават чрез игри, създават нови приятелства и се забавляват истински. 

В следващите редове ще ви покажем как да разберете дали детето ви е готово за детски лагер, как да го подготвите, ако му предстои да отиде за пръв път на детски лагер и какво да предвидите преди заминаването му.

Готово ли е детето ви за детски лагер?

Детските лагери не са нещо изключително предизвикателно, или ново за децата. Те се забавляват истински в новата среда и създават трайни приятелства и щастливи спомени. За децата не представлява проблем сблъсъка с новата среда, а по-скоро приучването към нови навици.

Точно затова, в детските лагери едно от най-важните изисквания е, детето да е свикнало да се отделя от родителите и да има изградени хигиенни навици, които може да изпълнява самостоятелно. 

Ако детето ви е свикнало да заспива без вас, има хигиенни навици и няма проблеми да бъде самостоятелно и да извършва ежедневната си рутина без чужда помощ, то със сигурност е готово за първия си детски лагер.

В Лъки Кидс се отделя голямо внимание на изграждането на рутина на децата и всички дейности се извършват по програма. По този начин, малките лесно свикват и знаят кога е време за обяд и кога – за игри, или уроци например. 

Как да го подготвите за първия му лагер?

Ако на детето ви му предстои първо посещение на детски лагер, важно е да му обясните какво го очаква. Когато то отиде подготвено за дейностите в лагера, престоя му ще бъде много по-спокоен и преживяването – много по-приятно.

Отделете време преди лагера да посетите сайта на мястото. В сайта на Лъки Кидс например, може да видите цялата програма на лагера по дни и часове. Когато разгледате дейностите и програмата заедно с детето си, то ще знае какво да очаква и ще се чувства по-подготвено.

Поговорете си и помолете детето да ви сподели, ако има някакви притеснения, за да можете да реагирате навреме и да му разясните всичко. По този начин и вие и детето ще сте спокойни по време на лагера и ще сте сигурни, че то ще прекара времето си спокойно и в забавления и игри.

Какво трябва да предвидите преди да го изпратите на лагер?

Преди да изпратите детето си на лагер, непременно попитайте организаторите на лагера за допълнителна информация за това какво ще е нужно за престоя му. Освен задължителните неща, като слънцезащитен крем и спрей против насекоми например, може да попитате дали има нужда от нещо допълнително. 

В лагерите на морето например, може организаторите да изискват защитни средства при плуване за всяко дете, като пояси и плувки. В други ситуации, е възможно детето да се нуждае от пари, за заплащане на допълнителни разходи като водни атракциони например.

Ако детето ви има някакви специални потребности, като инхалатор при астматиците, или инсулин при диабетиците например, задължително обсъдете с организаторите на лагера и това, като се подсигурите, че всичко за поддържане на стабилното здравословно състояние на детето е подготвено преди да го изпратите в лагера.

Има ли от какво да се притеснявате?

Детските лагери са място за създаване на нови приятелства, красиви спомени и придобиване на важни и полезни умения. Когато изпращате за пръв път детето си е нормално да изпитвате притеснение за него, но определено поводи за притеснения няма.

В детските лагери, като например лагера на Лъки Кидс, за децата се грижат опитни и квалифицирани педагози и възпитатели. Детето ви ще бъде обгрижвано постоянно и нищо няма да му липсва. 

Детския лагер със сигурност е най-добрият начин за прекарване на ваканцията и ще остави траен и щастлив спомен в детското съзнание. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара