Влюбването от пръв поглед е съвсем истинско чувство, което може да прерасне в нещо повече. Ето някои от признаците на романтичен интерес.

Той иска да направи най-доброто впечатление

Един мъж може да хареса себе си, откривайки се в отражението на близкото огледало (да, мъжете също го правят), или да промени позата си на по-благоприятна. При вида на ефектно момиче мъжете рязко се сещат за позата. Освен това, за да издаде интереса си към вас, може дълго да докосва шията и косата.

Движение на очите

Най-надеждният сигнал за флирт – желанието му да ви изслуша, като буквално ви гледа в устата. Фактът, че погледът му по време на разговора се плъзга надолу към устните ви и обратно към очите ви, не само издава ясен романтичен интерес, но може да бъде предвестник на целувка, ако отговорите с взаимна обич.

Отражение

Експертите по езика на тялото често обръщат внимание на необходимостта да отразяваме някого, т.е. да повтаряме позите и движенията, за да предизвикаме доверие. Истината обаче е, че повечето хора правят това напълно несъзнателно. Дали красив непознат повтаря позите след вас? Изглежда, че не е случайно, наблюдавайте го – и със сигурност ще привлечете вниманието му.

Котка и мишка

Дали „заподозреният“ се намира на значително разстояние? Настанете се удобно и наблюдавайте. Ако той наистина се интересува от вас, рано или късно ще установи контакт с очи. Не се изненадвайте, когато интензивното внимание бъде заменено от показно безразличие. Мъжът започва да се оглежда из стаята, да гледа към тавана? Мислите, че се отегчава? Не. Той просто си играе на котка и мишка.

Усмихва се с очите си

Леко присвитите, сякаш притворени очи заедно с леката блажена усмивка изразяват пълно одобрение – не можете дори да се усъмните в собствената си привлекателност. Съгласете се, че състоянието на удовлетворение не се среща често в ежедневната суматоха. Изглежда, че някой е готов да се влюби във вас от пръв поглед!

Неоправдана жажда

Хората просто не са в състояние да контролират някои физиологични реакции, сред тях е и внезапната сухота в устата. Дали потенциалният партньор не е изгубил ума и дума и не е поискал чаша вода? Можете да изтълкувате това като знак за влюбване. Не пропускайте възможността да проведете непринуден разговор, като дадете на мъжа време да намери думите.

Зениците му се разширяват

Зениците се разширяват на тъмно, под въздействието на някои наркотици, а също и при възбуда. Ако в стаята е светло и зениците ясно променят размера си при най-малкия поглед към вас, можете да го приемете като комплимент.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара