Плоският корем е мечтата на много жени и мъже. Някои храни водят до по-бързо наддаване на тегло от други, тъй като съдържат много калории. Но съдържанието на хранителни вещества в тях е ниско. Никога не яжте следните храни, ако мечтаете за стегнат корем:

Мазни меса

Агнешкото, телешкото и свинското месо са богати на наситени мазнини, т.е. на най-лошите мазнини. Те водят до повишаване на нивата на холестерола, запушване на артериите и сърдечни заболявания. Съдържат много калории, така че водят до увеличаване на теглото. Яжте пилешко месо или риба. Или изобщо не яжте месо.

Захар

Можете да се справите без нея, тъй като тя е само празни калории. Всеки път, когато консумирате бонбони или сладка газирана напитка, калориите бързо се отлагат в организма под формата на мазнини и не се изгарят веднага. Опитайте се да избягвате всяка храна, в която има добавена захар.

Бели храни

Макаронените изделия, бисквитите и хлябът, направени от бяло брашно, нямат почти никаква хранителна стойност, тъй като са дълбоко преработени. Много от тях съдържат и добавена захар и мазнини. Те дават незабавно усещане за ситост. Но то бързо изчезва. В резултат на това изкушението да ядем повече става по-силно.

Алкохол

Алкохолът е още една напитка, пълна с празни калории, които се складират в организма под формата на мазнини. Алкохолът също така разрушава мускулната тъкан.

Чипс

Този вид храна също е богата на празни мазнини. Те не осигуряват усещане за ситост, затова хората добавят още калории в организма. Заменете чипса със семена, фъстъци или плодове.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара