Тази седмица учениците от 47 СУ „Христо Данов“ в кв. Иван Вазов, в София ще се сдобият с градска зеленчукова градина и с красна стая на открито в двора си.

Снимка: Сдружение „Безопасни детски площадки“

На 13 май ученици и доброволци от Фондация“Корен“ ще направят градска зеленчукова градина в двора, изградена от палети. През март четвъртокласниците подготвиха разсад за вкусни чери доматчета и босилек.

На 14-15 май от сдружението канят  доброволци, с които с палети да изградят разчупено и модерно място за срещи и учене на открито по проект на арх. Християн Георгиев. То ще е от палети и се изискват базови умения на домашни майстори.  „Ще се потрудим, но и ще е забавно. Дори и децата се включват, или поне играят навън под надзор в училищен двор.“, призовават от сдружението.

Нужни са ни поне 10 доброволци, от които поне 7 здрави и силни хора, за всеки от двата дни! Моля, запишете се, като уточните и деня!

Ако дойдете на 15 май, ще можете да видите и как работи Радио София в неделя. Лилия Големинова ще направи традиционното неделно изнесено студио на открито и наживо от мястото на събитието с участието на общината, на успели хора от района, на интересни събеседници.

Вижте повече в уебсайта и във Фейсбук:

https://safeplaygrounds.bg/

https://www.facebook.com/safeplayground.sofia/

Строим класна стая на открито в 47 СУ „Христо Данoв“ | Facebook

И споделяйте и подкрепете с SMS #DMS17777IGRA и с дарение Кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара