Развълнуван и забързан, в първите часове на 11-и май Юпитер прекрачи прага на знак Овен. В него ще стигне до 8-ми градус и до 29-и юли ще стане ретрограден. Ще започне връщане назад и на 28-и октомври отново ще се върне в Риби. Там ще остане до 21-ви декември, когато окончателно ще напусне знака и ще започне своето  официално гостуване в знак Овен.

Ретроградна фаза ще има в периода 29-и юли и 27-и октомври между градусите 8 в Овен и 28 в Риби.

В астрологията Юпитер пребивава в знак около една година и обикаля цялото астрологично колело за около 12 години. Тя е най-бързата външна планета и до голяма степен носи индивидуален принос във всеки хороскоп.

Сайтът на астролог Венета Матева

Благородството е присъщо качество на планетата, защото тя е тази, която носи вяра, надежда, светлина, справедливост и късмет в живота ни. Дава ни сили, изправя ни, вдъхва ни вяра, безрезервно ни дарява късмет и единствено изисква от нас да бъдем реалисти и да не искаме прекалено много от себе си и от живота. Юпитер се свързва с експанзията и големите очаквания. Такъв е! Обича да има много и всичко и понякога зарежда темите, които докосва в картата ни с неоснователни очаквания и мечти.

Влизането на Юпитер в знак Овен на 11 май ще докаже правилото, че когато една почивка е пълноценна, тя няма нужда да е дълга. Изминалите пет месеца ще имат достатъчно творчески заряд да развият пъстрите краски в прекрасен шедьовър. А в знак Овен има сили, енергия и желание за създаване и реализация на всичко онова, което с обич се е родило от началото на годината в душата, сърцето и ума ни.

До 27-ми октомври ще имаме време да действаме мъдро и да сложим началото на онова, което в бъдеще търсим и целим. Онова, което идва от нас, и търси своето място под слънцето тук и сега.

Ще бъде красиво, истинско и безценно –

такова, каквото го искаме. Доверете се на тази възможност и напуснете рамката на онази картина с всички препятствия, които ви карат да изричате „нямам избор”, „длъжен съм”, „нямам други възможности”, „не знам какво точно искам” и „нямам време”. Ако усещате, че не вървите по пътя си, останете отворени към света и позволете знаците да ви дадат съвет и насока. Огледайте се в хората около вас. Вслушайте се във вътрешния си глас и вижте всички земни възможности за развитие и растеж.

В разлистването на Юпитер не бива да забравяме за неговия огромен оптимизъм, вяра и експанзия. Сега капаните на тази планета ще се свързват със засилен стремеж за власт, влияние и успех. Знак Овен силно конкретизира Аз-а и му предава изострена чувствителност и желание за изява и напредък.

Овенът е кардинален, непоколебим, решителен, дързък и краен знак. За него битките са начин на живот и той няма грижи да влиза в тях с цялото си сърце и душа. За това с тази енергия бъдете внимателни и избирайте мъдро, старателно и с обич, всичко онова, което имате нужда. Не изпадайте в крайности. Не взимайте прибързани решения. Не критикувайте и не осъждайте. Не превръщайте идеите си в категорична цел и добре преценявайте дали нещо заслужава онова, което сте готови да направите. След 5-и юни е подходящо стартирането на нови занимания, проекти и цели. Времето е прекрасно за спорт и развитие на таланти.

Между 11-и май и 27-ми октомври на растеж, подкрепа и обич в делата и отношенията ще се радват родените в първите 10 дни на знаците Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Тях съветвам да отворят сърцето си за нови възможности в личен и професионален план.

В този период трудности ще срещата родените в първите 10 дни на знаците Рак, Везни и Козирог. При тях е възможно объркване на плановете, което в последствие да бъде градивно и полезно.

Между 28-ми октомври и 21-ви декември Юпитер ще бъде в знак Риби. Време ще бъде за последни щрихи и дози вдъхновение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара