На 10-и май ще настъпи вторият от началото на годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 2-и юни. Ретроградната разходка на любопитния младеж ще бъде между градусите 4 в Близнаци и 26 в Телец.

Сайтът на астролог Венета Матева

Меркурий е лична планета и изобразява начина ни на мислене, възприятие и говорене. Чрез нея се свързваме с околния свят, изразяваме себе си и поставяме собствените си възгледи чрез писане, говорене и слушане. Тя съществува във всеки поглед, усмивка, мисъл, идея, докосване, изричане и разбиране.

Фазите на ретроградно движение са идеалното време да се върнете към недовършени проекти и да анализирате пропуските си. В този период интуицията ни е засилена и сякаш по-лесно виждаме грешките си и създаваме нова стратегия за действие.

Между 10-и 22-ри май, Меркурий е ретрограден в знак Близнаци и ще ни даде възможност да изясним и поправим всичко онова, което има нужда от диалог, разбиране и споделяне. Сега няма да има нужда толкова да усещате и чувствате, защото Меркурий сега ще предразполага повече към открити и леки разговори, които понякога подценяваме и забравяме.

Времето ще бъде подходящо да оставите настрани емоциите, които често сами създаваме и блажено затъваме в уюта на мисли, страхове, съмнения и тревоги.

Животът понякога е много по-прост,

отколкото ние си го представяме. Сега е моментът да проведете отлагани във времето разговори в личен план. Споделете какво ви тежи и тревожи. Може би човека срещу вас отдавна очаква този разговор и търси чрез него спокойствие и разбирателство. Ако ви е трудно да споделяте открито, си позволете спокойствието на белия лист и напишете, онова което имате нужда да споделите.

Вероятността да бъдете разбрани е огромна, но ако това не се случи не се безпокойте. Понякога яснотата е най-полезното нещо. Тя определя, дава посока и смисъл да продължим. В професионален план сега е момента да потърсите развитие и пропуски по стари проекти и дела. Прозвънете започнати ангажименти или подсетете за себе чрез кратък уважителен мейл.

Между 23-и май и 2-ри юни, Меркурий ще се върне ретрограден в знак Телец. Дните са подходящи да подредите мислите и приоритетите си. Сега ще се радвате на повече упоритост, търпение и инат да постигате целите си. Върнете се към застинали във времето проекти и им дайте енергия да бъдат реализирани. Потърсете неизплатените си дългове от трети лица. Опитайте се да предоговорите условията по съществуващи кредитни задължения и застраховки.

Потърсете допълнителни източници на доходи и финансови възможности. Ревизирайте договорните си отношения и опитайте да поискате повишение на работната си заплата.

В този период Меркурий ще започне приятелски разговор с Плутон и напрегнат със Сатурн. Това ще ни даде възможност да преценим и отсеем важното от незначителното. Плутон ще ни подскаже нови начини да търсим успехи и независимост в професионален план. Понякога търсената зона на комфорт ни носи сигурност, която е на цената на пренебрегнати нови възможности. Време ще бъде да ги видим.

Въпреки предоставените възможности бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма през целия период. Съществува тенденция, информацията да не достига където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо го четете внимателно. Ако изготвяте документи бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно.

Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Хората родени с ретрограден Меркурий познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените в първите 5 дни на

знаците Близнаци, Везни и Водолей,

както и родените в последните 5 дни на знаците Телец, Дева и Козирог. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти. Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените в първите 5 дни на знаците Дева, Стрелец и Риби, както и родените в последните 5 дни на знаците Лъв, Скорпион и Водолей. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа я отложете за периода след 2-ри юни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара