Знаем, че витамин С е изключително полезен, когато имунитетът ни е отслабен, но не знаехме, че това е витаминът, който помага срещу бръчки.

Витамин С или аскорбиновата киселина има някои невероятни ползи, подкрепени от научни изследвания, които помагат да изглеждате по-млади, по-блестящи и по-добре. И то без мъчителни козметични процедури.

Аскорбиновата киселина е антиоксидант, който осигурява много важни хранителни ползи – подобрявайки имунната система и предотвратявайки сърдечни заболявания и очни проблеми. Този витамин също се бори срещу уврежданията от слънцето, намалява възпаленията, придва сияен тен на лицето и стимулира образуването на нов и здрав колаген в кожата (което води до по-малко бръчки и по-стегната кожа).

Макар че има много изследвания, подкрепящи ползите от него, стабилизирането на витамина в организма е трудно. L-аскорбиновата киселина, чистата форма на аскорбинова киселина, е сред най-мощните и стабилни форми, които трябва да търсите в продуктите за грижа за кожата.

Ако сте на път да купите продукт с витамин С, проверете списъка на съставките, за да видите дали е спомената аскорбинова киселина или L-аскорбинова киселина. Ако не, проверете за включването на други изследвани производни на витамин С: ретинил аскорбат, аскорбил палмитат, натриев аскорбил фосфат, магнезиев аскорбил фосфат и аскорбил глюкозид. По този начин ще разберете, че получавате наистина ефективен продукт.

Аскорбиновата киселина обикновено се намира в серуми и овлажнители. Тъй като всички форми на витамин С лесно се разпадат при излагане на въздух и слънчева светлина, трябва да търсите опаковки като въздухонепроницаеми помпи, които са тъмни или непрозрачни и продуктите да се съхраняват на хладно място, далече от слънчеевата светлина.

Витамин С е най-ефективен, когато се прилага всяка вечер преди лягане, последван от поставяне на широкоспектърно слънцезащитно средство сутрин.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара