„Пътят към ада е постлан с добри намерения!”, „Голям залък лапни, голяма дума не казвай!”, „Едно е да искаш, друго е да можеш, трето – да го направиш!”. Сигурно си е имало конкретен повод за раждането на всяка една от тези мъдрости. Но и трите много на място прилягат за отговор на заканата „Ще отслабна!” Нека не ви звучи така, сякаш ви разубеждаваме, но истината е, че в 90% от случаите тази решителност приключва с пълно отстъпление. Не искате ли първо да проверите дали имате сили да постигнете заветната цел? Попълнете теста. Всеки отговор „Да” се оценява с 10 точки, отговор „Не” – с 0 точки.

diet

1. Правите ли редовно гимнастика?

2. Винаги ли сте наясно колко калории поглъщате с храната, която изяждате?

3. Храните ли се на принципа „често, но по малко” (примерно шест пъти дневно)?

4. Теглите ли се редовно (например веднъж седмично), за да контролирате килограмите си?

5. Поддържате ли постоянен запас от диетични продукти вкъщи (извара, нискомаслено мляко, варено месо)?

6. В състояние ли сте да се сдържате, когато не сте гладни, но някой горещо ви увещава да хапвате с него за компания?

7. Дълго ли се задържат сладкиши и бонбони около вас вкъщи, или гледате колкото се може по-бързо да ги унищожите?

8. Отказвате ли се от останала храна в чинията, ако чувствате, че сте се заситили?

9. Мислите ли често за вкусни ястия?

10. Чувствате ли се добре със сегашния си режим на хранене?

apple

РЕЗУЛТАТИ:

ДО 30 точки: Налага се напълно да промените режима си на хранене. В противен случай никога няма да успеете да се избавите от наднорменото си тегло.

ОТ 40 ДО 60 точки: Ако засилите още малко контрола над начина си на хранене и редовно правите гимнастика вкъщи, ще се избавите от килограмите, които ви притесняват.

ОТ 70 ДО 100 точки: Очевидно имате силна воля. Това е залог за успех – ще свалите бързо ненужните килограми. Колкото по-голяма е вашата готовност да спазвате избрана от вас диета, толкова по-високи са шансовете ви за постигане на набелязаната цел. Помнете, че тайната на успеха е вашата решителност да се сдобиете с желания резултат. Трудно ще ви бъде само в началото, когато трябва да свикнете с постоянното леко чувство на глад. Ако проявите упоритост, бързо ще свикнете с новия си режим. А усещането за лекота, бодрост, добро настроение, както и видимо по-финият силует са вашата истинска награда.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара