Летният сезон е време за слънце, морски вълни и дълги дни на открито. Въпреки това, горещините може да се превърнат в истински враг за вашата коса. За да я поддържате здрава през лятото, е важно да знаете какви грижи да полагате за нея. 

В тази статия ще откриете полезни съвети и препоръки от специалистите от аптека Galen, които ще ви помогнат да запазите красотата и здравето на вашата коса през целия летен сезон.

Предпазвайте косата от слънцето

Горещините и силното слънце може да причинят сериозни щети на вашата коса през лятото. За да избегнете това, е важно да я предпазвате от вредните UV лъчи. Ето няколко метода за целта:

  • носете шапка – една от най-простите и ефективни мерки е носенето на шапка. Тя предпазва още и скалпа от прегаряне;
  • използвайте слънцезащитни продукти – специалните спрейове и балсами със слънцезащитен фактор са налични на доста места, включително може да разгледате такива и да се запознаете с характеристиките им в онлайн аптека Гален;
  • избягвайте директната слънчева светлина – ако е възможно, стойте на сянка по време на най-интензивните слънчеви часове от деня.

Предпазването от слънцето не е трудно, но изисква внимание и постоянство. Важно е да запомните, че слънцето може да изсуши и увреди косата ви, така че превантивните мерки са от съществено значение за грижата към нея.

Хидратирайте редовно

Хидратацията е ключова в грижата за здрава коса през лятото. Сухата е по-податлива на щети и накъсване, затова трябва да я хидратирате редовно.

Редовното използване на овлажняващи шампоани и балсами е задължително. Избирайте продукти, които са специално създадени за дълбоко овлажняване и подхранване. Маските за коса също са отличен избор, като се препоръчва да ги прилагате поне веднъж седмично.

Освен това, приемът на достатъчно вода също играе важна роля за хидратацията. Тя помага не само на тялото, но и на косата да остане здрава и бляскава.

Използвайте подходящи продукти

Изборът на правилната козметика, като серуми и масла за коса, е от съществено значение в грижата за здравето ѝ през лятото. Не всички продукти са подходящи за всеки тип и всякакви климатични условия. 

Също така, качествената козметика може значително да подобри здравето и вида на косата ви, особено през летния сезон.

Намалете топлинната обработка

Топлинната обработка, например – третиране с преса, сешоар или маша, може да причини сериозни щети, особено през лятото, когато косата е по-уязвима. Намаляването на тези процедури е от ключово значение за грижата и здравия вид.

Също, ако е възможно, оставете я да изсъхне естествено. Това не само ще намали излагането на топлина, но и ще запази естествената ѝ влага. Когато все пак използвате топлинни уреди, не забравяйте да приложите термозащитни продукти. Те създават бариера, предпазвайки от директно увреждане.

Постарайте се да намалите честотата на топлинната обработка, като използвате алтернативни методи за стилизиране – плетенето на плитки или използването на ролки могат да създадат красиви прически без необходимостта от топлина.

Следването на тези съвети, предложени от експертите от Galen, ще ви помогне в грижата за вашата коса през лятото, така че да я предпазите от вредните влияния.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара