Фобия е онзи, дълбоко вкоренен смъртен страх, който ти пречи да живееш нормално. Някои се страхуват да летят със самолет. Други се разтреперват при вида на мишка или паяк.
Не се срамувайте от страховете си – вие сте в добра компания.  Редом с вас треперят от собствените си кошмари и холивудските звезди. Мнозина от тях си ги признават открито.

rat-312046_1280Великолепната Катрин Зита Джоунс изпада в ужас от плъхове.

Знаменитият й колега Били Боб Торнтън панически се страхува да лети със самолет. Той замръзва на място и при вида на паяк. Но най-странната му фобия е непоносимостта му към антикварните вещи: „Приятелите ми често се шегуват, че в предишния ми живот някъде здраво са ме пребили със старинен стол. Когато около мен има антикварна мебел, не съм в състояние нито да ям, нито да дишам”, споделя бившият съпруг на Анджелина Джоли.

Убийствената Дарил Хана имала толкова обсебващ сценичен страх, че преди да направи театралния си дебют, й се наложила да изкара пълен курс от лечебни сеанси с хипноза. Естествено, в комплект със сценичната треска при нея върви и страхът от открити простраства.

Woody_Allen_-_KupУди Алън би могъл да напише поне десетина сценария за филми по своите фобии. Един от най-известните му страхове е, че толкова се притеснява да не прегрее, че измерва температурата си на всеки два часа. Освен това изпада в истерия всеки път, когато го приближат деца или кучета. Страхува се също така от слънчевите лъчи и малки стаи. Ексцентричният холивудски гений се бори със страховете си подобаващо – живее в огромен дом, а по петите му постоянно го следва специално нает екип от лекари и бодигардове.

Чаровницата Уинона Райдър никога не плува в море, океан, езеро и всякакви други открити водохранилища. Актрисата ненавижда водата от 12-годишна, когато едва не се удавила. „Озовах се под силна отливна вълна. Когато спасителите ме извадили, не напипвали пулс. Успели да ме свестят с изкуствено дишане”, спомня с ужас и днес Уинона. По тази причина, когато  й се налага да снима кадри във вода, до нея задължително има солиден отряд водолази и спасители.

Мишел Пфайфър страда от клаустрофобия и от хидрофобия (страх от водата).

Роберт Де Ниро е с диагноза дентофобия – т.е. готов е на всичко само и само да не седне на зъболекарския стол.

JohnnyDeppНай-пленителният пират на света Джони Деп често признава, че от детството има страх от клоуни. „Има нещо ужасяващо в намазаното с бял грим лице и огромната, разтегната от ухо до ухо фалшива усмивка”, казва актьорът. И той като Били Боб Торнтън се страхува от паяци, а компания им прави и Рупърт Гринт – Рон уизли от филмите за Хари Потър.

Nicole_K

Никол Кидман до смърт се бои от пеперуди. Освен това я гони параноя от преследване – навсякъде й се привиждат видеокамери и похитители. По тази причина навсякъде се движи с тъмни очила и шал, който скрива характерната й пищна, червена коса. В хотелите се промъква само през черните входове, постоянно сменя автомобили и маршрути.

Параноя тресе и Джим Кери. Всеки път, когато му се наложи да отседне в хотел, той обикаля цялата стая и старателно я изследва със специален прибор за монтирани подслушвателни устройства и видеокамери.

sean-conneryСтудена пот облива сър Шон Конъри, щом види светофар. Семейна трагедия е в дъното на ужаса на великия актьор от невинните светлинни указатели. Баща му загинал от врязал се в колата му камион, докато чакал да светне зелено. Конъри е толкова обсебен от този си страх, че се движи само с личен шофьор или с такси.

Роби Уилямс до повръщане се боял от рисувани анимационни герои. Фобията продължила до момента, в който му се наложило да участва в озвучаването на анимационен филм.

Сара Мишел Гелар, позната като Бъфи, убийцата на вампири, ненавижда гробища. Заради тази си фобия тя дори настояла за втория сезон на сериала да бъде изградено фалшиво гробище, а не да се използва естествен декор.

Къщата на духовете

Ако се съберат накуп всички страхове на звездите, ще се получи истинска фабрика за ужаси. Ето съкратената версия на масовата истерия сред асовете на шоубизнеса.

От авиофобия (страх от летене) страдат Шер, Упи Голдбърг, Майкъл Джексън, Дженифър Анистън, Колин Фарел, Дрю Баримор и Арета Франклин, която веднъж дори се отказала от гастрол с баснословен хонорар в Европа, за да си спести неприятното преживяване от летенето.

Агорафобията  (страх от открити) пространства смущава съня на Ким Бейсинджър и Маколи Кълкин.

Клеър Дейнс и Скарлет Йохансон изпитват ужас при вида на хлебарки, а колегата им Орландо Блум изпада в паника при среща с най-обикновено прасе.

Бронтофобия (страх от гръмотевици) има Мадона.

От високо  (акрофобия ) се подкосяват коленете на „спайдърмена“ Тоби Магуайър, както и на Лиъм Нийсън.

Никтофобията  (страх от тъмнина)  тормози Киану Рийвс, Ан Райс и Пи Диди.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара