Избелващите продукти са важна част от съвременната грижа за зъбите, като предоставят възможност на хората да постигнат по-бели и ярки усмивки.

Видове избелващи продукти

Избелващите продукти се предлагат в разнообразни форми и формули, всяка от които предлага различни предимства и ефективност. Някои от най-често срещаните видове включват:

 • Избелващи пасти за зъби

Избелващите пасти за зъби са сред най-достъпните и лесни за употреба продукти. Те съдържат абразивни частици или химически агенти, които помагат за премахване на повърхностните петна по зъбите. Въпреки че не могат да постигнат драматични резултати като други методи, те са добър избор за поддържане на естествената белота на зъбите.

 • Избелващи гелове и писалки

Избелващите гелове и писалки съдържат концентрирани избелващи агенти като водороден пероксид или карбамиден пероксид. Те се нанасят директно върху зъбите с помощта на апликатор или четчица и трябва да се оставят да действат за определено време. Тези продукти могат да предложат по-значителни резултати, но изискват повече време и прецизност при нанасяне.

 • Професионални избелващи процедури

Професионалните избелващи процедури се извършват от зъболекар и използват по-високи концентрации на избелващи агенти. Те включват техники като лазерно избелване или използване на специални лампи. Тези процедури предлагат най-бързи и видими резултати, но също така са и най-скъпият вариант.

Лентички за избелване на зъби – най-популярният избор

Сред всички избелващи продукти, лентичките за избелване на зъби на Crest са се утвърдили като най-популярния и предпочитан метод за домашна употреба. Тези лентички са тънки, гъвкави пластмасови ленти, покрити с избелващ гел, които се залепват директно върху зъбите.

Предимства на лентичките за избелване

 • Лесна употреба: Лентичките са изключително лесни за употреба. Те се поставят върху зъбите за определено време (обикновено 30 минути) и след това се премахват.
 • Удобство: Те са дискретни и могат да се използват в движение, което ги прави удобни за заети хора.
 • Ефективност: Лентичките за избелване могат да предложат видими резултати само след няколко дни употреба, като повечето комплекти са предназначени за 10-14 дни.
 • Достъпна цена: В сравнение с професионалните процедури, лентичките са значително по-евтини и лесно достъпни в аптеките и онлайн магазините.

Как да използваме лентички за избелване на зъби

За да постигнете най-добри резултати, следвайте тези стъпки:

 1. Почистете зъбите: Преди да поставите лентичките crest, почистете добре зъбите си с четка и паста.
 2. Поставете лентичките: Отлепете защитното фолио и внимателно залепете лентичките върху горните и долните зъби, като се уверите, че гелът покрива зъбите равномерно.
 3. Изчакайте: Оставете лентичките да действат за препоръчителното време (обикновено около 30 минути).
 4. Премахнете лентичките: Внимателно отлепете лентичките и изплакнете устата си, за да премахнете остатъците от гела.

Заключение

Избелващите продукти предлагат различни решения за постигане на по-бели зъби и красива усмивка. Въпреки че има множество варианти, лентичките за избелване на зъби остават най-популярният избор благодарение на своята ефективност, лесна употреба и достъпност. С правилното използване, те могат да предоставят бързи и видими резултати, които ще ви помогнат да се почувствате уверени в своята усмивка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара