„Трай, бабо, за хубост“ вече не е законът, който движи козметичната индустрия, а и грижата за кожата и косата като цяло. На пазара се предлагат какви ли не чудодейни продукти с бързо действие, „специалистите“ от рекламите ни съветват как лесно да се отървем от проблемите и да постигнем невъзможни резултати за немислимо кратък срок.

Но малко хора знаят, че за да сияем от красота отвън и отвътре и за да се чувстваме добре, не ни трябват измислени химически съставки, а само естествена грижа от природата. Истинска такава, не онази от рекламния блок, която

пробутват в малка опаковка с голяма цена.

Затова и тази книга е за всички, които искат да се погрижат сами за красотата си.

„Естествена козметика. 200 биорецепти за разкрасяване у дома“ не е просто сборник с рецепти за красота от времето на баба до днес. Книгата поднася подробна информация за най-ефективните козметични съставки от природата и модерния подход на съвременната козметология към тях. Описва свойствата и действието на най-полезните и актуални природни компоненти, без които не може да бъде създаден нито един ефективен разкрасяващ препарат, било той био или конвенционален. Дава отговор на важните въпроси:

  • Как действа определен природен компонент и защо кожата „го обича“?
  • Кои са най-подходящите съставки за даден тип кожа или дерматологичен проблем?
  • Как да ги открием във формулата на козметиката, която купуваме (какви са названията им в INCI)?
  • В какви количества и съчетания наистина работят?
  • Как да ги използваме у дома, като правилно ги съчетаем в собственоръчно направени маски, лосиони, кремове, мехлеми, тоници, серуми, масажни масла?

Разгърнете ли тази книга, ще намерите своят индивидуална рецепта за красота, от която тялото ви има нужда. Убедете се сами, рецептите са изпитани и действат. Резултатите ще дойдат веднага, защото на момента ще усетите колко различно изглеждат и се усещат косата и кожата ви. Предлагаме да опитате тази подмладяваща рецепта с лавандула – билката на лятото!

Подмладяваща маска

Смесват се 1 ч.л. картофено нишесте, 11 капки масло от облепиха, 10 капки витамин А и 3 капки лавандулово масло. Подхранва, освежава, хидратира уморената и застаряваща кожа.

Автор на полезния и интересен съветник за красота „Естествена козметика. 200 биорецепти за разкрасяване у дома“ е Галина Иванова.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара