В забързания ритъм на ежедневието често забравяме да се погрижим за най-важния човек – себе си. Подарете си седем дни далеч от задълженията на градската среда, седем дни близо до морето и близо до вас самите. По време на това пътешествие ще можете да се насладите на прекраснам морска ваканция в комбинация със сутрешни и вечерни йога занимания.

Ще започвате дните си с йога практика, подходяща за начинаещи, а вечер ще учите основите на йога философията и как те са приложими в съвремието ни на модерни хора. Ще се учите да дишате и да движите тялото заедно с дъха.

Вашият йога преподавател

Симона е йога преподавател, танцьор, ароматерапевт, автор на множество статии и майка. Занимава се с йога от 10 години. През тях се е обучавала в следните стилове – виняса йога, ин йога, йога нидра и още много. Тя е и сертифициран рейки терапевт и семеен констелатор. Интересува се от връзката между тялото, психиката и емоциите. Нейната работа е насочена към това да дава прости и практични инструменти, които след това да използвате в живота си.

Това събитие е за всеки, който:

  • Иска да си даде качествена почивка, далеч от градския ритъм.
  • Иска да се наслади на красиви плажове и топло море в южната ни съседка.
  • Иска да разбере повече за себе си – за тялото, емоциите и ума си.
  • Иска да научи как да се грижи по-добре за себе си – чрез храна, движение и дишане.
  • Има нужда да прекара 1 седмица в добра компания с хора със сходни интереси.

Програма

Първи ден 11.10.2019

Полет от Варна или София. Трансфер до хотел Liberty Lykia Resort 5* във Фетие. Настаняване и свободно време. Следобедни/вечерни занимания. Лекция на тема Тялото в йога философията – физическо и фини тела, енергийни центрове и работа с тях. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 12.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Плавна виняса йога практика, подходяща за напълно начинаещи, която завършва с релаксация.

По време на тази практика ще усвоим основното дишане в йога и ще се учим как да съчетаваме движенията си с дъха. Обяд. Свободно време за плаж.

Следобедни/вечерни занимания. Лекция на тема: Ин йога – медитативна вечерна практика, която работи със съединителната тъкан, отпуска мускулите в дълбочина и успокоява ума. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 13.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание включване в екскурзия разходка с яхта в красивите заливи на Фетие, около 12 от най-живописните острови в района, с включен обяд на борда.

Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция на тема: Шива и Шакти – изначалните принципи на мъжкото и женското и как ги балансираме чрез йога и дишане.

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 14.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения.

Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция на тема: Йога нидра – водена релаксация с визуализация за отпускане на цялото тяло и сбъдване на желанията. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 15.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание организиране на полудневна екскурзия до селището Каякьой. Интересна е историята на това изоставено градче, с каменни къщи с разрушени стени устояли на вековете и до днес, без жители, но обявено от Юнеско за Световен град на мира и приятелството. Кратка спирка за фотопауза на панорамния хълм с изглед към залива на Фетие. Връщане в хотела.

Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция на тема: Основи на Аюрведа – как да се грижим за тялото си според  индивидуалната му конституция (подходящи храни, упражнения и допълнителна грижа). Вечеря. Нощувка.

Шести ден 16.10.2019

Закуска. Сутрешна йога практика – 75 минути. Свободен ден за плаж и развлечения.

Следобедни/вечерни йога занимания. Лекция на тема и практика на тема: Въведение в медитация – принципи на медитацията, видове медитация, защо и как да медитираме. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 17.10.2019

Сутрешна йога практика – 75 минути. По желание екскурзия Далян – Каунос. Една от туристическите атракции в района е плажът Изтузу, обитаван от стотици години от гигантските костенурки Карета Карета, а най-подходящото време за посещения безспорно е през месец октомври, когато те идват тук да снесат яйцата си. Друга забележителност на Далян са загадъчните ликийски гробници, които се извисяват в скалите от 400 г. пр. Хр. Връщане в хотела.

Следобедни/вечерни йога занимания. Последна вечер – танци и кръг на споделянето – какво ще си взема от това преживяване, какво научих за себе си, какво искам да запазя в ежедневието си като практика. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 18.10.2019

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София или Варна.

Цени и подробности вижте тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара