Гладката и красива кожа е визитната картичка на всеки човек. За жалост годините не прощават на никого. С течение на времето се появяват и издайниците на възрастта – овалът на лицето се отпуска, по ъглите на устата и очите се повяват бръчици и гънчици. „Не си струва да се отчайвате. Съвременната наука е стигнала далеч, а всяка година се появяват нови процедури за подмладяване на лицето и тялото. Един от най-новите методи е биореволюметрията”, обяснява  дерматологът д-р Олеся Велинова от център по естетика Persona.

Olesia (1)

Новост

На помощ срещу белезите на времето идва новата биотерапия, която отнема 10 години от лицето ни. Тя се нарича биореволюметрия и е изключително подходяща при изменение на контура на лицето, при бръчици около устата или очите, при намалена еластичност на кожата и при изменение на цвета на лицето. Тя помага и за коригиране на грешки от други видове козметични процедури и операции. Процедурата е най-новият метод за коригиране, способен не само да възстанови загубения с времето обем посредством контурна пластика, но и значително да подмлади лицето чрез биоревитализация. Появата на новия метод позволява да бъдат решени наведнъж няколко задачи в естетичната медицина – подмладяване на лицето и тялото, допълнителна хидратация на тъканите, реконструирането на кожата и възстановяването й чрез стимулиране на производство на природен еластин и колаген, споделя д-р Олеся Велинова.

Съставки

Постигането на тези резултати става възможно благодарение на серия от уникални препарати, съдържащи хиалуронова киселина, която се вкарва чрез специални канюли, осигуряващи правилно разпределение на препарата вътре в тях. След попадането им във вътрешността на кожата се постига основното действие на хиалуроновата киселина – увеличаване на обема и задействане на механизма за реструктуризация на най-горния й пласт.

„Филърите запълват бръчките само визуално, а биореволюметричните препарати въздействат комплексно върху кожата, подмладявайки я. По този начин биореволюметриците могат напълно да заменят филърите, а филърите никога няма да могат изцяло да се използват вместо новата терапия”, разяснява дерматологът. Периодът на възстановяване е сведен до минимум, а процедурата практически е безболезнена. При желание или при нисък праг на болка е възможно прилагането на местна анестезия. Рискът от развитие на усложнения е минимален.

olesia_velinova

Стягаме бедрата с невидими конци

Специални 3D конци помагат да оформим тялото си. Те стягат дупето и вътрешната част на бедрата. Конците, които са по-тънки от човешки косъм, помагат да се отървем от бръчките, без да минаваме под скалпела на пластичния хирург. Те стягат кожата и провокират образуването на колаген. През последните две години в естетичната медицина стана популярно имплантирането на мезоконци.

Процедурата е разработена първо в Южна Корея, но бързо набира скорост в Япония, Китай, Малайзия, Сингапур, Филипините. Днес е актуална в Западна Европа, Америка и Русия, а отскоро процедурата нашумя и у нас. Мезоконци се използват и в областта на лицето. Новата процедура помага при отпусната кожа на лицето, шията и деколтето. Те могат да се прилагат в областта на челото, за оформяне на контура на лицето и т.н. Много ефективна е за стягане и подмладяване на кожата като цяло, отбелязва д-р Олеся Велинова, която извършва процедурата у нас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара