Маникюрът и педикюрът са важен елемент от цялостната дамска визия и правилното им поддържане ще увеличи тяхната издръжливост. Какво ни трябва за целта и колко време може да издържи гел лакът на ноктите, как да направим своя избор и лесно ли се почиства?

Гел лакове

Какво ни трябва, за да си направим гел лак

За да направите качествен и дълготраен маникюр, първо трябва да се уверите, че притежавате всичко необходимо у дома и след това да уточним, как всъщност става магията. На първо място се нуждаете от ултравиолетова лампа. Ножиците за маникюр са следващият инструмент, който ще влезе в употреба. После се нуждаете от пила за оформяне и обезмаслител.

Стъпките за създаване на качествен и дълготраен гел лак са:

  • Премахване на кожичките и оформяне – чрез специален инструмент се отстраняват всички кожички от ноктите и с пилата се постига желаната форма;
  • Матиране на нокътя – прави се чрез надраскване на цялата плочка за подобряване на сцеплението;
  • Почистване и обезмасляване чрез спирт – повърхността се почиства чрез алкохол и суха кърпа;
  • Нанасяне на базата – представлява тънък слой, подобряващ сцеплението между повърхността и гел лака;
  • Полимеризация с UV или LED лампа – съобразете времето, препоръчано върху етикета на продукта;
  • Нанасянето на гел лака става на тънки слоеве и на два пъти, като всеки от тях се полимеризира.

Колко време издържа

По същество, гел лакът много наподобява на обичайния препарат за нокти, но се различава по гелообразната си структура. Именно тази гъста консистенция прави продукта по-издръжлив и дълготраен от обичайния му аналог. В голяма част от случаите, производителите посочват времеви периоди на издръжливост от около 13 до 15 дни. Препоръчителният срок обаче е до 2 седмици.

Как да изберем

При избора, важен момент е съблюдаването на времето за дълготрайност, лекотата за нанасяне и добрата плътност на всеки слой, лесното и бързо премахване и голямото разнообразие от цветове. Липсата на лоша миризма също е добър плюс и критерий, на който си струва да обърнем внимание. Миришещите лошо продукти с остра миризма са индикация за лошо качество и токсичност.

В онлайн магазин 4sales се предлагат качествени и професионални евтини комплекти за нокти, благодарение на които със сигурност ще постигнете желания ефект и описания срок за дълготрайност. 

Как се чисти/маха

Необходим Ви е ацетон или лакочистител и парчета памук за всеки от пръстите, със същия брой парченца метално фолио. С пилата се матира повърхността и памучетата се напояват внимателно с ацетон, след което се поставят върху обработваната повърхност и се увиват с фолиото, изчаквайки 15-на минути. С помощна на дървено стикче избутайте остатъка от гел лака по посока на растежа и с фина пила изгладете повърхността.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара