Щурмуването на Бастилията на 14-ти юли е алегория на свободата, въплъщение на нова надежда и обновление. Оттогава тази дата е и официален празник на Франция.

Изборът на това необичайно за нова френска парфюмна къща име, не е направен лесно.

Bastille ясно заявява желанието си да стане част от Haute Parfumerie, но по нов, модерен начин. Марката работи съгласно принципите за устойчивост, стреми се към прозрачност на всички процеси, използва високи концентрации натурални съставки, като същевременно не оставя на заден план всички мечти и емоции, съпътстващи индустрията на красотата. Парфюмите й представят елегантен баланс между традиции и бъдеще, синтетични и натурални съставки, между женственост и мъжественост, между мощ и финес.

Всеки парфюм притежава свободен дух и автентичност.

Суровините и съставките са прецизно избирани и подлежат на строг контрол за проследяване на произход и устойчиовст. Ключов принцип за Bastille е и прозрачността – марката разкрива всяка съставка, присъстваща във формулата на парфюмите. Това е истинска революция в парфюмерията, където марките по традиция ревностно съхраняват и пазят в тайна формулите на парфюмите.

Bastille с гордост заявяват, че 100% произвеждат във Франция.

Марката е основана през 2020 г. от един млад парижанин с непокорен дух. Сега се управлява от Sophie Maisant и Pascal Hyafil, добре познати лица от света на парфюмерията и козметиката, с огромен опит и енергия.

Представяме ви и част от ароматите на Bastille.

 

HORS-PISTE

Един почти нахален одеколон

Този парфюм прилича на тонизиращ и освежаващ одеколон, но неговата необикновена свежест крие доста.

HORS-PISTE е обещание за живот на високи скорости, с лице, брулено от вятъра. Като завладяваща тръпка, като прилив на адреналин, като виене на свят от голямата надморска височина. Или като добре охладен джин с тоник, който наелектризира вкусовите рецептори. Като разходка извън утъпканите пътеки…

Бляскави и искрящи цитруси, пикантен джинджифил, горчиво мате и плодове хвойна.

Връхни нотки: мандарина, сладък портокал, хвойна;

Сърдечни нотки: чай мате, джинджифил, розов пипер;

Базови нотки: кедър от Вирджиния, амброксан, карисмал (жасминов нюанс)

Парфюмът съдържа 36 съставки, като 95% от тях са натурални.

 

RAYON VERT

Ослепителен и зелен, цитрусов

Този парфюм е истински вестител на пролетта, на светлината, на обновлението. Какво е пролетта – свежият  въздух в ноздрите, нежното докосване на току-що поникналата трева по босите стъпала, леката усмивка на устните, отрупаните в цвят дървета.

Ароматни и наситено зелени, почти анасонови нюанси на босилек и копър, съчетани по блестящ начин с топлия и слънчев аромат на безсмъртниче.

Връхни нотки: босилек, анасон, пъпки касис, нероли;

Сърдечни нотки: анджелика, кимион, копър, лайка;

Базови нотки: безсмъртниче, сандалово дърво, кедър

Парфюмът съдържа 38 съставки, като 95% от тях са натурални.

 

PLEINE LUNE

Бляскав флорален аромат

Опияняващ, без да е провокативен, сладостен, без да е наивен, чувствен, без да е неприличен. Чувствен и деликатен, бляскав и прозрачен.

Тубероза – царицата на нощта, цветето с див и опияняващ аромат, в този парфюм е придружена от успокояващия аромат на чай мате и бляскав, но невинен бергамот. Кадифен и изкусителен аромат, очарователен като луната при пълнолуние.

Връхни нотки: бергамот, матча, чай мате, розов пипер;

Сърдечни нотки: тубероза, нероли, портокалов цвят и жасмин;

Базови нотки: бензое, тонка, сандалово дърво, кедър.

Парфюмът съдържа 40 съставки, като 95% от тях са натурални.

DEMAIN PROMIS

Ароматно и обгръщащо безгрижие

Аромат, посветен на безгрижието, на онези моменти на благодат, на които се отдаваме тайно… обещание за наслаждаване на настоящия момент, без отлагане, и колкото се може по-далече от ежедневните грижи.

Вана от мляко, ароматизирана с кардамон, роза, сандалово дърво и тонка.

Връхни нотки: бергамот, канела, кардамон;

Сърдечни нотки: роза, лавандура, градински чай, мляко;

Базови нотки: пачули, тонка, сандалово дърво, ветивер.

Парфюмът съдържа 45 съставки, като 95% от тях са натурални.

UN DEUX TROIS SOLEIL

Закачлив и водещ до пристрастяване

Като дух, уловен в бутилка, закачлив, лъчезарен и омайващ. Намигване към топлите слънчеви следобеди на детството, пълни със смях и закачки. Намигване към ароматите, които се носят във въздуха по време на празници… много познати аромати от детството – горчив бадем и сладостна ванилия, омайващ хелиотроп и смолисто бензое.

Връхни нотки: бергамот, розов пипер, грейпфрут;

Сърдечни нотки: горчив бадем, хелиотроп, тамян;

Базови нотки: ванилия, тонка, бензое.

Парфюмът съдържа 29 съставки, като 95% от тях са натурални.

BATAILLE

Бляскав дървесен парфюм

Изключителна комбинация между горещо и студено. Изгарящ и пикантен, със силен характер. Вдъхновен от фестивала Burning Man в пустинята Невада, известен с екстравагантността и креативността на участниците.

Задушаващата горещина на пустинята срещу влажния хлад на нощта – джинджифил, шафран, розов пипер и пачули.

Bataille е битка на противоположностите, дори на крайностите, която се разиграва по кожата.

Ползвайте внимателно!

Връхни нотки: джинджифил, шафран, розов пипер, магнолия;

Сърдечни нотки: градински чай, кедър;

Базови нотки: пачули, тонка, амбър.

Парфюмът съдържа 33 съставки, като 95% от тях са натурални.

 

PARADIS NUIT

Дървесен, амбров

Този парфюм не подлежи на класифициране. Забранено ухание или ухание на страст, дързост, закачливост – аромат на незабравими нощи. Невероятна комбинация между чистото и уютно ухание на марсилски сапун със сладострастния пудрен аромат на мимоза. Сърцето принадлежи на сандалово дърво от Нова Каледония и топло какао.

Връхни нотки: нероли, петигрен, акорд марсилски сапун;

Сърдечни нотки: мимоза, кедър, пачули;

Базови нотки: сандалово дърво, горчиво какао и акорд сено.

Парфюмът съдържа 53 съставки, като 95% от тях са натурални.

Според изискванията, за да се нарече един парфюм натурален, трябва да съдържа поне 95% натурални съставки. BASTILLE отговаря на тези изисквания. Марката поема и предизвикателството да поддържа справедливи цени на своите парфюми, независимо от високите цени на натуралните съставки. Всеки техен парфюм е създаден с майсторство от добри парфюмеристи и стои конкретно вдъхновение. Допълнително предизвикателство към парфюмеристите и тяхната креативност е ограничената палитра съставки – 95% натурални и само нищожно количество разрешени синтетични молекули.

Използват само органичен алкохол от пшеница, който е по-щадящ околната среда. Концентрацията на парфюмните води варира от 8 до 15%. Всички парфюми са веган и са произведени без използването на разтворители, стабилизатори, оцветители и др.

Парфюмите са 100% произведени във Франция. Формулите се създават в Париж, произвеждат се в Грас и се бутилират в района на Париж. Някои от компонентите се доставят от различни европейски партньори – например бутилките се произвеждат в Италия. Външната опаковка е от рециклирана хартия и се произвежда в Париж.

Марката се предлага ексклузивно в the circle на ул. „Велико Търново” 1 в София

Facebook Twitter Google+

0 Коментара