Войната по пътищата не е проблем само на нашата страна. Милиони хора губят живота си, като причините за това са не само в безразсъдното отношение на шофьорите. Тенденциите при съвременното автомобилостроене е да се предлагат автомобили, които настина са максимално безопасни и осигуряват на возещите се в купето хора максимална защита.

Провокирани от краш – тестовете, които всеки един автомобилен производител извършва преди да пусне в серийно производство даден модел независимата организация Euro NCAP направи класация на марките и модели превозни средства, които се отличават с високо ниво на безопасност.

А класата на Mercedes-Benz печели челната позиция. Наричат го компактния автомобил за всяко семейство, което показва, че тук производителя е наблегнал особено не само на безопасността на водача, но и на останалите места в купето.

Надеждността и 96% безопасност на превозното средство се дължат на системите за внезапно спиране и тези за поддържане на превозното средство в лентата на платното. По този начин се свеждат до минимум пътните инциденти.

Следван e от Ford Focus и Nissan Leaf, които също прилагат сходни системи за обезопасяване на превозното средство и намаляването на риска от ПТП. Изпитанията, на които се подлагат автомобилите определено могат да се превърнат във фактор, ако клиента е склонен да инвестира в автомобил, който гарантира неговата безопасност.  Затова следващата четвърта позиция Euro NCAP  отрежда на Audi A6. Също семеен автомобил, при който демонстрациите показват, че съвременните технологии за безопасност на цялото купе гарантират минимални наранявания при инциденти както при възрастните така и при децата, които се возят в колата. Процентите при Audi A6 са 93, което е едно изключително добро съотношение на база комфорт и гаранция за живот.

Независимо от почти 10 % по-ниско ниво на безопасност за хората, които се возят в Mazda6, Volvo V60, Lexus ES, BMW X5 това са също марки, които се класират на челни позиции по отношение на внедрените системи за сигурност и така популярните асистенти на водача.

Тези и други проучвания можете да видите на сайта на topavtochasti.bg – лидер в автомобилните части и аксесоари.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара