Виждала съм веднъж в живота си истинска гейша и останах безкрайно респектирана. Съвършена до най-малкия детайл, тя е гаранция за престиж. Задачата ѝ е повече от отговорна – да създаде атмосфера на спокойствие и уют, тъй че гостите да се отпуснат и забавляват.

Така възприех и обновената Mazda CX-3, която буквално ни осигури прекрасно настроение и емоционален комфорт по време на незабравимия тест драйв по обиколните планински маршрути между прочутите средиземноморски курорти Малага и Марбея.

Докато андалуското слънце сипеше жарки лъчи, модерният кросоувър ни предлагаше перфектен температурен баланс в купето, където спокойно има място за четирима едри възрастни (дори и петима няма да се чувстват приклещени). Именно този достатъчен обем създава усещането за комфорт. Но това, което ми достави истинска наслада, бе шофирането – леко и приятно, допълнено от ново поколение модерни системи за подпомагане на шофьора.

С две ръце адмирирам Mazda Radar Cruise Control (MRCC), благодарение на чиито камери и радари колата следва скоростта на предния автомобил. Какво означава на практика? От бутон на волана задавате желаната от вас скорост на круиз контрола, а от друг бутон определяте дистанцията спрямо предния автомобил и… това е. Вдигате крака от педалите и забравяте дори, че има спирачка. Просто държите волана. Когато настигнете автомобил, движещ се по-бавно от вас, системата сама намалява скоростта. Ако се наложи, съвсем ще спре. В момента, в който пътят отпред се освободи, системата отново достига избраната скорост. MRCC е много практична и при задръствания, и на дълъг път. Самата аз почти през цялото време карах с нея по доста острите завои. Убедена съм, че свикнете ли веднъж (защото е нужно време да преодолеете шофьорския си инстинкт да натискате спирачка), ще се влюбите в този помощник.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара