„Мазда” винаги е била еталон за кола, която върви встрани от масовата тенденция за поевтиняване и от стремежа колите непременно да бъдат достъпни. „Мазда” продължава да прави и малките си коли с 4 цилиндъра, когато останалите слагат трицилиндрови мотори. Двигателите на „Мазда” са метални, а не ламаринени. Същото се отнася и за цялостната изработка на автомобила.

„Мазда” е солидна. Това си личи отвън, такова е усещането и отвътре. Правя тези уточнения, защото един потребител ще види и ползва точно това, което описвам, и едва ли ще се впечатли от въртящия момент на мотора в нютон метри. Модернизираната CX-3 е изключителна кола, подходяща за делника и за бягствата ни от делника. Не бих казал, че е “женска” кола, защото – де да знам, дали няма да ми се разсърдят от Хелзинкския комитет или по линия на Истанбулската конвенция. Не искам да подценявам колата, твърдейки, че е женска. И не искам да подценявам жената, натирвайки я в рамки и предразсъдъци.

Mazda CX-3 е зряла кола, която носи оптимизма на младостта. Тя е устойчива на неравни пътища и остри завои, като не им го връща неравно и остро, а меко и благородно. Удобна е за каране, удобна е за пътуване. Има достатъчно приличен багажник, тихи, мощни и здрави мотори, както и абсолютно всички съществени системи за сигурност и асистиращи програми, които помагат при шофирането. Mazda CX-3 има и един голям позитив, който не е описан в книжката с упътването: удоволствието да караш кола, която не е плод на компромис между най-ниската цена и най-многото, което можеш да вземеш за цената му.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара