Голямата награда за игрален филм в рамките на деветото издание на So Independent спечели „Третият закон на Нютон“. „Този филм разказва за най-важните неща в живота на един човек, за това как първото влюбване може да остави трайни следи у нас и показва как понякога тишината в киното може да бъде много по-въздействаща и от най-шумната експлозия. Непременно гледайте този филм“, каза председателят на журито Галина Тонева. Наградата е 30 000 евро в услуги от Nu Boyana Film Studios и 5 хил. евро в брой.

Филмът е дебют за режисьора Хорхе Барио. „Третият закон на Нютон“ разказва историята на Микел и Марта, които са 13 годишни и са били най-добри приятели от много години, но сега могат да бъдат дори нещо повече. Един летен ден, в който се срещат за да направят малко снимки, те трябва да се справят с тези новопоявили се чувства.

Награда за най-добър документален филм журито присъди на „С любов“. „С любов“ е обикновена история, но по-голяма от живописно изображение на универсалната човешка сага, представена през Дионис – пенсиониран професор по биология, неговата жена и неговата мечта да превърне необикновена си колекция от коли в музей, намиращ се в малък тих град.

Късометражният филм „Сърбане“ грабна наградата в своята категория. „Сърбане“ е една история за това как внук опитва да промени досадните хранителни навици, които неговата баба има.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара