Темата за лидерството става все по-важна в наши дни. Вероятно, защото професионалните ангажименти на все повече хора включват ръководене на процеси, стратегически подход и мислене, надхвърлящо изискванията на предходните десетилетия. От съвременния човек се изисква да подхожда лидерски и на работното място, и в личния си живот. Най-важната перспектива на лидерското поведение обаче е тази към самия себе си.

liderснимка от първата Лаборатория за жените лидери 

В тази посока ще тръгнат водещите и фасилитаторите от втората Лаборатория за жените лидери, която ще се проведе на 16 юни в София. Темата на събитието е „Да предскажем бъдещето, като го създадем”, а програмата включва няколко десетки сесии, посветени на личната трансформация.
Natalia Blagoeva„Лидерството започва с една много висока степен на осъзнатост за това кой съм аз, какви са слабите и силните ми страни, как е устроен светът. Нужни са отговори на въпросите кое е важно за мен, какво кара очите ми да блестят, с какво искам да се занимавам и една много силна връзка с душата и сърцето.”, казва организаторът на Лабораторията Наталия Благоева, която ръководи компания за организационно консултиране, развитие на таланта и бизнес коучинг.

„Много важно е в какъв свят искам да живея, каква промяна искам да видя в света, какво аз ще направя за тази промяна.

За да говорим за лидерство, не е достатъчно само да идентифицираме нуждата от промяна. Важното е да направим стъпката напред”, казва още Наталия и допълва: „Третото много важно е усещането за неотложност и неотменност. Лидерите са силно мотивирани да осъществят промяната на практика и нищо не е в състояние да ги спре.” Според Наталия, за да провери дали се справя, лидерът трябва да се огледа в очите на хората наоколо – ако те блестят, значи е на прав път.

Втората Лаборатория за жените лидери ще представи и уникалния проект на американската артистка Сюзън Хайнц. С онлайн включване от САЩ, където живее, тя ще разкаже за трансформацията, която търси и осъществява чрез придобилия световна известност проект „Играейки на къща” (http://www.playinghouseproject.com).

HEINTZ - Press - EIFFEL TOWER - 1200px-wmk

Този социално провокативен проект е плод на въображението на Сюзън, чиято мисия е да осведомява и да предизвика нови дискусии около сблъсъка между социалните очаквания и личността.
HEINTZ - Press - CAFE AMERICAIN - 1200px-wmk

Сюзън поема по този път преди 14 години, когато решава да се изправи срещу обществения натиск за брак и семейство, купува си пластмасови манекени на мъж и дете и започва да се снима със своето „семейство“, поставяйки началото на проекта „Животът, след като отстраним” (Life once removed). Въпросът, който тя ни задава, е: „Наясно ли сме как наистина се чувстваме или ни интересува само как изглеждаме отстрани?“

HEINTZ - Press - JOY TO THE WORLD - 1200px-wmk
Днес Сюзън е известна по целия свят, а нейните фотоси ще бъдат представени за първи път в България по време на Лабораторията за жените лидери на 16 юни. Участниците в събитието ще имат възможност да чуят на живо какво мисли тя за ролята на жените и за промяната, която търси.

Artist buys imitation family to satirize conformity

Фокус на втората Лаборатория е ролята на жените като лидери в променящия се свят и потенциалът им като двигатели на динамичните промени. Събитието ще представи истории на успехи, семинари с професионалисти и коучинг сесии за насочване към успешната лична и обществена трансформация. За втора поредна година Лабораторията за жените лидери ще предложи вълнуваща програма, водена от доказани професионалисти и вдъхновяващи фасилитатори. Тяхната цел е да насочат вниманието на възможно най-широка аудитория към няколко доказани факта:

–   Жените имат специфични необходимости и се учат по-лесно една от друга.

–   Лидерството е начин на живот, а не поле за неколцина избрани.

–   Всеки човек има нужда от нови знания, за да случва живота си по-успешно.

–   Бъдещето ни зависи от нас.

Втората Лаборатория за жените лидери ще се проведе под надслов „Да предвидим бъдещето, като го създадем“ на 16 юни във Витоша Парк Хотел, София. Още: ТУК

Facebook Twitter Google+

0 Коментара