“Наистина смятам да се отказвам от театъра и с това представление искам да припомня кой съм бил и после дълго ще замълча”. Това каза режисьорът Теди Москов преди двете премиерни представления на „Улицата“ на 8 и 9 юни в НДК. Той сподели, че е уморен и е решил да не прави повече големи постановки, но има намерение да продължава да пише сценарии за екранни продукции.

IMG_9476

Билетите за първите две постановки са изцяло продадени, но Москов обеща, че наесен зрителите отново ще могат да гледат „Улицата“.

“Улицата е променена драстично от моето детство, когато служеше за игра на децата, а и от 90-те, когато съчувствахме на простите, а сега знаем, че те имат по-големи заплати от нас”, направи тъжна равносметка режисьорът.

IMG_9407

„Улицата“ е хумористично телевизионно предаване, излъчвано първоначално по Ефир 2 преди каналът да бъде закрит, после и по Канал 1 на БНТ, а последното му, девето телевизионно издание – по Нова телевизия. Излъчено е за пръв път през 1992 г. Основната тема е промяната, настъпила в България след смяната на политическия режим през 1989 г. Тогава “Улицата” набляга на състоянието на изкуството и културата. Засегнати са теми като съвременния морал, навлизането на рекламата в обществото, политиката и други. 

В спектакъла в НДК ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване. Актьорите Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с новите попълнения Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара