„Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“ е първата книга на младата и талантлива Соня Тодорова, ако не броим докторската й дисертация с озадачаващото заглавие „Определяне на йоносферата посредством различни космически геодезични техники“.

naruchnikНаръчникът е изключително смешно, но и ужасно полезно четиво, което съчетава практически съвети за отглеждането на деца в столицата с поетични наблюдения върху флората, фауната и цялото видово разнообразие в София.

„Конете и магаретата в София са важна част от единствената работеща система за разделно събиране на боклука, а именно системата цигани-каруца-полулегален пункт за изкупуване на вторични суровини“.

Наръчникът е без претенциите на класическо четиво, той се цели в лекия жанр на „Мъдростите от социалните мрежи“. За посветените книгата на Соня Тодорова може да се разглежда като The Best Of Bg-mamma, но без хормоналните изцепки на гореспоменатите, написана с любов към София и България, където никога няма да ти бъде скучно.

Ако искате да се убедите, че не сте сама в голямото майчинско приключение, починете си с наръчника на Соня, написан в духа на „Мишлен“, закачливите описания на Тери Пратчет и очарователния хаос на домашните списъци за пазаруване.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара