Филип Морис България представи ново попълнение в портфолиото си от научно-обосновани бездимни алтернативи. Компанията пусна на българския пазар нови вейпинг продукти – VEEV оne за многократна употреба с капсули и VEEV now за еднократна употреба.

От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл е инвестирала над 12.5 милиарда долара в научна разработка, оценка, производство и търговска реализация на бездимни алтернативи, като водеща е системата за нагряване на тютюн IQOS. Предвид постоянно променящите се пазарна среда и потребности на потребителите, компанията непрестанно разширява своето портфолио от бездимни продукти, сред които попада и новата вейпинг категория.

Филип Морис България стартира и нова програма – „Рециклираме заедно“, която ще се осъществява у нас в партньорство с EcoSafe – дружество, специализирано в управление на отпадъци.

Дейностите по рециклиране на вейпинг устройствата, както и устройствата за нагряване на тютюн, ще се изпращат в център за рециклиране в Унгария. Потребителите ще имат възможност да връщат старите си, неизползваеми устройства в специални кошове в специализираните IQOS обекти, върху всеки от които е отбелязано мястото за поставяне на категорията и вида на устройството. Материалите от събраните устройства се преработват с цел добиването на суровина, която да бъде използвана за производство на нови продукти, а материалите, които няма да могат да се рециклират, ще се използват за производство на енергия.

„С програмата за рециклиране в България ние се присъединяваме към глобалната инициатива на компанията за отговорно и устойчиво развитие, прилагана на всички пазари, където се предлагат устройства. С пускането на нови вейпинг продукти целим да ускорим мисията си за бъдеще без дим в страната, която започнахме преди повече от шест години със системата за нагряване на тютюн IQOS.“, казваДемиан Пинтос, Генерален мениджър на Филип Морис България.

 

Програмата „Рeциклираме заедно“ цели да намали замърсяването на околната среда с пластмаса и електроника, а също така и подсигурява правилното изхвърляне на критични компоненти, каквито са батериите на устройствата.

„Ние в ЕкоСейф вярваме, че грижата за околната среда, иновативните решения и екологичната отговорност вървят ръка за ръка. Правилното управление на отпадъците може да допринесе за непрекъснато подобрение на качеството на живот. Заради това партньорството ни с Филип Морис България – компания лидер в своя сектор, е от ключово значение за изграждане на по-устойчиво бъдеще в нашата страна.“, споделя Станислава Евтимова, Изпълнителен Директор на ЕкоСейф.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара