Пет години след успеха на Adam’s Bushes Eva’s Deep „Насекомикс“ са готови с новия си албум. На 11 юни те ще срещнат своите фенове с музиката от „Великани и джуджета“ в един необикновен концерт. Премиерата на диска ще се състои в Театрална зала „Алма Алтер“ в Софийския универистет. Мястото е подбрано заради специалната си атмосфера и възможности за подходяща сценография и разположение на групата спрямо публиката.

NASEKOMIX GIANTS&DWARFS_1

Тъй като пространството е малко, само 100 от феновете на групата ще имат възможност да видят този първи концерт с представяне на новите им песни. Достъпът до залата ще е свободен, затова почитателите на „Насекомикс“ ще бъдат информирани какъв е начинът да бъдат гости на 11 юни във фейсбук страницата на групата. Събитието ще бъде заснето и на видео.

„Великани и джуджета“ има интересна история.

Песните в албума са записани в някои от най-магичните и пленителни природни местности в България.

Именно идеята за тези записи е в основата на целия албум, с който „Насекомикс“ ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата.  За да се възстанови балансът между забързаното ни ежедневие и спокойния ритъм на планината, където често всички ние отиваме, за да намерим нов заряд и да се върнем в града с нова енергия.

Албумът на Насекомикс съдържа 15 песни, повечето от които са на български език, с текст на Марий Росен. Останалите текстове са на Рони, а песента Вътре в теб е винаги шест и половина сутринта е по текст на Вергиния Захариева. Две от композициите са инструментални.

По време на записа на песента „Отвор-Затвор“, който е осъществен на светилището при Татул, където се предполага, че се намира и гробът на самия Орфей и мястото се смята за свещено, се е развихрила страхотна буря, тъкмо в момента, в който Рони започва да пее за буря. Друго впечатляващо място, на което групата е записвала част от заглавията в албума, е пещерата Утробата, в която Рони среща тибетски монах.

Нейният глас е озвучил и местността Глухите камъни, Белинтаж, Чудните мостове, където са записани останалите песни от албума.

Посланието на цялата музика във „Великани и джуджета“ е свързано с тази синхронна връзка между невидимия свят и реалността, която обитаваме. Тя ни помага да забелязваме вълшебствата и чудесата и да се научим да ги разчитаме по начин, в който те се превръщат в абсолютно естествени и ни учат да съществуваме в хармония със света, който ни заобикаля, и най-вече – с природата. В този процес музиката е проводник и свързващ елемент, който не познава граници…

CoverArtworkGiants&Dwarves

Концепцията за това как ще е оформено пространството в залата и режисурата на събитието на 11 юни отново ще бъдат в ръцете на Марий Росен, който е съмишленик на „Насекомикс“ от самото начало и колаборациите помежду им са създали някои от най-запомнящите се песни на групата. Заедно с Виктор Георгиев, който ще има грижата за осветлението, и Бурян Маслев от Риъл Саунд, чието дело ще бъде звукът, те ще създадат цялостния облик на този първи концерт, представящ новия албум на групата.

Още на следващия ден след премиерата „Великани и джуджета“ ще бъде представен и на фестивала Meadows in the Mountains в Родопите. След това „Насекомикс“ ще организират концерти в страната и ще вземат участие в още няколко фестивала. За публиката в София ще има следващ голям концерт.

„Насекомикс“ продължава да свързва четиримата основни виновници за музиката със запазен знак на групата, които звучат и живеят в хармония и изпитват истинска радост от съвместната си работа. Това са:

Андрония Попова-Рони – вокал, акордеон

Михаил Йосифов – китара

Георги Дончев – бас

Александър Даниел – ударни

Facebook Twitter Google+

0 Коментара