Йордан Йовчев е един от новите посланици на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Според него карането на колело може да се превърне в част от ежедневието ни и е изпитана рецепта за отпускане след натоварен работен ден.

Yordan_Yovchev_3

За успелия български гимнастик това е подходящ начин за поддържане на физическа кондиция, нещо, в което родителите трябва да възпитават децата си – да обръщат повече внимание на масовия спорт. „Човек, когато иска да кара велосипед и това нещо му доставя удоволствие,  намира къде и как. Да караш велосипед – то е кеф и е здраве.”, споделя Йовчев, който е сменил доста колела от дете и винаги намира време да покара в края на работната седмица.

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

„Аз карам велосипед – последвай ме!“ започна през 2014-та година, когато зад идеята на MAXEUROPE и медията за колоездене www.maxbike.bgсе обединиха над 20 известни личности от различни сфери, за да кажат „ДА“ на карането на колело и да застанат с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

Поради големия интерес към играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ организаторите удължават срока за събиране на печати от локациите до 15 юни. В нея може да се включи всеки жител или гост на София, като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях върху специално направена карта. Всеки, събрал 5-те печата, получава тениска, с която става Посланик на кампанията. Пълните условия на играта са в сайта на кампанията и на всяка една от партньорските локации. Партньори-локации в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара