Това са само 4 от стотиците теми на над 240-те лектори, които ще презентират на 6 паралелни сцени пред посетители от 70 различни държави на Webit.Festival на 19 и 20 април в София.

webit

Столицата ще бъде домакин на нещо, което само няколко други еевропейски градове са постигали. Цифрите сами по себе си са достатъчни. Над 240 лектори сред които Президентът и глобален бранд директор на Havas Worldwide, главният дигитален директор на фармацевтичния гигант Bauer, Президентът на МастърКард Европа, Управляващ Директор от Google, Президентът на Комитета на Европейските Региони и Вицепрезидентът и технологичен директор на Phillips, вицепрезиденти, маркетинг и технологични директори от Nokia, Thomson Reuters, Visa, Cisco, Intel, Akamai, IBM Cloud и много други.

Няма такова друго събитие и като мащаб и като ниво на лектори. Същевременно почти няма маркетинг, информационни и технологични директори от България, които вече да не са регистрирани. Нивото на участниците и социалните и бизнес контакти, които посетителите могат да правят с партньори от България, Европа и света са на най-високо ниво.

Десетки инвеститори ще търсят интересни стартиращи компании, които да финансират.

И през двата дни на една от сцените предприемачи от цяла Европа ще се представят пред жури от инвеститори и публика, като на края на втория ден един от тях ще си тръгне с инвестиция от 200 000 EUR.

Сред специалните гости и лектори е Проф. Казански, който преди месец обяви откритието си, а именно кристал, който е практически вечен и който побира над 360 терабайта информация. Може би много от вас се сещат, че във филмите от жанра фантастика винаги има някакви кристали, за които хората се сражават? Е, вече не е фантастика – кристалът е открит и ще видите и него и създателя му, който обещава вечна памет. Сред останалите 240 други лектори са професор по невропсихология на бизнеса, който е един от най-гледаните TED лектори и който преди да започне да поставя електроди в човешки мозъци и да предвижа реакциите на индивида е бил един от най-известните хакери в света.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара