Австралиец се похвали, че за 100 дни на картофена диета е отслабнал 30 кг и е свалил холестерола в кръвта си, без сериозни отрицателни последици за здравето му, съобщи ЮПИ.

Андрю Флиндърс Тейлър от Мелбърн, който е на 36 години, обяви през януари, че ще яде само картофи и батати цяла година с надежда това да се отрази добре на здравето му. Освен това той тренира шест дни седмично.

twitter

 

Във видеоклипа, в който Тейлър обяснява колко е доволен от диетата си, лекарят му добавя, че тя се е отразила добре и на холестерола му. Единствено пикочната киселина на пациента му малко се е увеличава, но не толкова, че да бъде обезпокоително. Подобен ефект често се наблюдава у хора, които отслабват бързо. Според д-р Малкълм Макей здравословното състояние на пациента му е съвсем задоволително.

„Лекарите обикновено проверяват холестерола, кръвното налягане и кръвната захар“, каза д-р Макмилън пред 9news.com.au. „Обикновено изследване от общопрактикуващ лекар няма да покаже какво става в тялото. За тази цел Тейлър трябва да си направи много по-задълбочени изследвания. Лекарят не е правил изследвания за всички хранителни съставки в тялото му – омега-3, цинк, дали калцият в костите е намалял. Това няма да проличи за 100 дни . . . Недостигът на желязо се появява за по-дълъг период. Това несъмнено ще се случи“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара