Журналистът Антон Хекимян ли ще е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ? Този въпрос се обсъжда в медийното пространство, след като стана ясно, че bTV Media Group (bTV) „приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.“

Снимка: bTV

Самият Хекимян обяви в страницата си във Фейсбук, че поема в друга посока. Битката за истината трябва да се води на всички нива – независимо от длъжността, която заемаш или професията, която практикуваш. А журналистите са онези хора в нашето общество, които следват принципа на истината безусловно. Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам.“, написа журналистът.

Само преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че кандидатурата за кмет на София „ще ви хареса, нестандартно решение е“.

В официалното писмо на bTV се казва още: „Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период, главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова. .

Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара